28 / 03 / 2024

Ankara-Niğde Otoyolu 5 ilde arsa ve konut fiyatlarını artırdı!

Ankara-Niğde Otoyolu 5 ilde arsa ve konut fiyatlarını artırdı!

Türkiye‘nin önemli ulaşım projeleri arasında yer alan Ankara-Niğde Otoyolu, güzergahında bulunan illerde arsa ve konut fiyatlarını artırdı. Ankara-Niğde Otoyolu 5 ilde arsa ve konut fiyatlarını yükseltti. 



Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa, son 1 yıllık verilerle otoyolun geçtiği şehirlerdeki arsa ve konut fiyatlarının değerlenme oranlarını açıkladı. Endeksa'nın güncel verilerine göre Türkiye‘nin önemli otoyol projelerinden Ankara-Niğde Otoyolu‘nun başladığı Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde son 1 yılda konut fiyatları yüzde 24, arsa fiyatları ise yüzde 20 seviyesinde arttı. 

Endeksa verilerine göre Gölbaşı’nda ortalama konut metrekare satış fiyatı 2 bin 480 TL, ortalama arsa metrekare satış fiyatı 258 TL olarak açıklandıç 

Nevşehir ve Aksaray‘da arsa yüzde 44 değerlendi

Otoyol güzergahı üzerinde bulunan Nevşehir’de son 1 yıllık konut fiyat artışı yüzde 13, arsa fiyat artışı yüzde 44 seviyesinde gerçekleşti. Ortalama değerlerle Nevşehir‘de konut metrekare satış fiyatı bin 176 TL, arsa metrekare satış fiyatı 302 TL olarak belirlendi. Aksaray’da ise 1 yıllık konut fiyat artışı yüzde 18, arsa fiyat artışı yüzde 44 oldu. Aksaray‘da ortalama konut metrekare satış fiyatı bin 408 TL, ortalama arsa metrekare satış fiyatı 326 TL‘ye ulaştı. 

Niğde‘de arsa fiyatları yüzde 22, Kırşehir‘de yüzde 38 arttı

Otoyolun son bulduğu Niğde’de 1 yıllık konut fiyat artışı yüzde 13, arsa fiyat artışı yüzde 22 seviyesinde kaydedildi. Niğde‘de ortalama değerlerle konut metrekare satış fiyatı bin 120 TL, arsa metrekare satış fiyatı 172 TL oldu. 

Ankara-Niğde Otoyolu tamamlandığında bağlantı yolu ile ulaşılacak olan Kırşehir’de ise son 1 yılda konut fiyatları yüzde 6, arsa fiyatları yüzde 38 artış gösterdi. Kırşehir‘de güncel verilerle ortalama konut metrekare satış fiyatı bin 263 TL, ortalama arsa metrekare satış fiyatı 286 TL olarak belirlendi. 

Ankara-Niğde Otoyolu 5 ilde arsa ve konut fiyatlarını artırdı!

Otoyol güzergahında yer alan bölgelerde gayrimenkul değer artışının devam edeceğini öngördüklerini dile getiren Endeksa'nın Kurucu Ortağı ve CEO‘su Görkem Öğüt, projenin tamamlanması ile ulaşımı kolaylaşacak bölgelerde gayrimenkul yatırımlarının artacağını ve bunun da gayrimenkul fiyatlarını etkileyeceğini kaydetti.


Geri Dön