24 / 04 / 2024

TOKİ bu ay 4 yeni millet bahçesi için ihaleye çıkıyor!

TOKİ bu ay 4 yeni millet bahçesi için ihaleye çıkıyor!

Türkiye genelinde millet bahçesi projeleri için çalışmaları hızlandıran TOKİ; Antalya, Sinop ve Ankara'da hayata geçireceği millet bahçeleri projeleri için ihale gerçekleştirecek. 



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde kişi başına düşen yeşil alan miktarını yükseltmek için inşa edilen millet bahçelerinin 4 kentte daha yapımı için Ağustos ayında ihaleye çıkılacak.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda 81 kentin her birine en az bir millet bahçesinin  TOKİ  tarafından inşaatı hedefiyle başlatılan proje dahilinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. TOKİ yetkililerinden alınan bilgilere göre; millet bahçelerinden 21'i bitirerek vatandaşların kullanımına açılırken 67'sinin inşası, 110'unun ise projelendirme çalışmaları devam ediyor.

TOKİ bu ay 4 yeni millet bahçesi için ihaleye çıkıyor!

3 millet bahçesinin ihalesi tamamlandı

Ağustosta şu zamana kadar Isparta Merkez,  İzmir  Bergama ve Yozgat Sorgun millet bahçelerinin ihaleleri sona erdi. İhalesi 6 Ağustos'ta sonuçlanan Isparta Merkez Millet Bahçesi, toplam 30 bin 140 metrekarelik alanda inşa edilecek. Projede çocuk oyun alanları, gezinti, yürüyüş ve koşu yollarının yanı sıra 1326 ağaç, 10 bin 120 metrekare çim alanı yer alacak. Vatandaşların yeşille iç içe huzur içinde zaman geçireceği İzmir Bergama Millet Bahçesi’nin ihalesi 11 Ağustos'ta gerçekleşti.

Proje alanı 63 bin 50 metrekare olan millet bahçesinde, 735 ağaç doğayla bir araya gelecek. Projede, yaya, bisiklet ve araç yolları, basketbol, tenis ve kaykay alanı, gezinti yolları, bitki gösteri ve biyolojik gölet alanları bulunacak. Projede 5 farklı noktada yer alan çocuk oyun alanlarının toplamı 2 bin 640 metrekare olacak. Ayrıca 8'i engelliler için olmak üzere 323 araçlık kapalı otopark yer alacak. 

TOKİ bu ay 4 yeni millet bahçesi için ihaleye çıkıyor!

Yozgat Sorgun Millet Bahçesi, 60 bin metrekare alanda inşa edilecek. İhalesi 13 Ağustos'ta yapılan millet bahçesinde 2 bin 370 ağaç olacak. Proje dahilinde 655 metrekarelik alanda millet kıraathanesi inşa edilecek. 

Burada seyir terası, okçuluk alanı, koruluk, kamp ve tematik bahçe ile piknik alanları, bisiklet ve yürüyüş yolları da vatandaşların hizmetine açılacak. 

Beyoğlu'na millet bahçesi müjdesi 

İstanbul Beyoğlu, Sinop Boyabat, Antalya Muratpaşa ve  Ankara  Keçiören millet bahçelerinin ihale tarihleri de belli oldu.

TOKİ bu ay 4 yeni millet bahçesi için ihaleye çıkıyor!

İhalesi 19 Ağustos'ta yapılacak İstanbul Beyoğlu Millet Bahçesi, toplam 9 bin 967 metrekare alanda yapılacak. İçerisinde süs havuzları, bitki gösteri alanları, yürüyüş parkurları ve çocuk oyun alanlarının da bulunacağı  projede ayrıca 314 araç kapasiteli kapalı otopark ve nikah salonu yer alacak. Vatandaşların gereksinim duyacağı sosyal donatıların bulunacağı millet bahçesinde, tema bahçeleri, çiçekli bitkilerle daha çok yeşille bir araya geleerek vatandaşlar huzur içinde vakit geçirebilecek.

Boyabat'a yeni yeşil alan

Bitki ve peyzajıyla Sinop'un Boyabat ilçesine değer katacak millet bahçesinin ihalesi 24 Ağustos'ta yapılacak .Boyabat Millet Bahçesi, sosyal donatıları, yeşili, millet kıraathanesi, koşu ve dağ bisiklet parkuru, ahşap terası, ahşap yürüyüş yolu ve piknik alanlarıyla doğayla vatandaşın ihtiyacına cevap verecek. 

Muratpaşa Millet Bahçesi'nin ihalesi 26 Ağustos'ta

İhalesi 26 Ağustos'ta gerçekleşecek Antalya Muratpaşa Millet Bahçesi, toplam 39 bin 982 metrekare alanda inşa edilecek. Millet bahçesinde tematik bahçe, şezlonglar, basketbol ve bisiklet parkurları ile etkinlik çayırları bulunacak. Bitki ve peyzajıyla dikkat çeken  millet bahçesi projesinde 1119 ağaç ve 13 bin 95 çalı dikilecek.

TOKİ bu ay 4 yeni millet bahçesi için ihaleye çıkıyor!

Başkente yeni bir millet bahçesi daha

Ankara Keçiören Millet Bahçesi'nin ihalesi 31 Ağustos'ta gerçekleşecek. Millet bahçesinde yeşil alanlar ve ağaçlar bulunacak. Projede ayrıca millet kıraathanesi yer alıyor.  Millet bahçesi projesinde, çocuk oyun alanları, gezinti, yürüyüş ve koşu yolları, süs havuzları, lavanta, gül ve meyve bahçeleri yer alacak. Vatandaşlar dinlenme ve piknik alanlarıyla huzurlu vakit geçirebilecek.

İstanbul, Ankara ve İzmir'e millet bahçesi müjdesi!

 


Geri Dön