25 / 04 / 2024

Şanlıurfa'da Eyyübiye millet bahçesi için yıkımlar başladı!

Şanlıurfa'da Eyyübiye millet bahçesi için yıkımlar başladı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği Eyyübiye Millet Bahçesi için 300'den fazla yapının yıkımını gerçekleştirdi. 



Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa’nın önemli değerlerinden biri olan tarihi Urfa Kalesi’nin güney kısmında yer alan 300 den fazla yapı kamulaştırarak yıkım çalışmalarını bitirdi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül için büyük önem taşıyan projelerden biri olan “Kale Eteği Peyzaj Düzenleme Projesi” ihalesi gerçekleştirerek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve  TOKİ  ortaklığı ile Millet Bahçesine dönüşüyor.

Şanlıurfa da Eyyübiye millet bahçesi için yıkımlar başladı!

BAŞKAN BEYAZGÜL:” PROJE TAMAM ÇALIŞMALAR ÇOK YAKINDA BAŞLIYOR”

Peyzaj çalışmalarının kısa zaman içerisinde başlayacağını açıklayan Başkan Beyazgül alanda inceleme yaparak resmi sosyal medya hesabı üzerinden şu açıklamayı yaptı.

“Tarihi Şanlıurfa Kalesi'nin güney kısmında yer alan 30.000 metrekarelik alanda, 300'den fazla evin kamulaştırmasını tamamladık. Burayı tarihi yapıya uygun, Millet Bahçesi olarak TOKİ işbirliğiyle projelendirdik. Çok yakında çalışmalarımız başlıyor” ifadelerine yer verdi.

 Şanlıurfa da Eyyübiye millet bahçesi için yıkımlar başladı!

EYYÜBİYE MİLLET BAHÇESİNE KAVUŞUYOR

Şanlıurfa Kalesi’nin güney kısmında olan 30 dönüm alana sahip Kale Eteği projesi çarpık kentleşme ve gecekondu yapılardan arındırarak Urfa Kalesinin hemen yanı başında yer alan bölgenin turizme kazandırılmasını sağlamak için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle peyzaj düzenleme projesi yaptı.

Şanlıurfa Eyyübiye'de kentsel dönüşüm tam gaz!


Geri Dön