26 / 04 / 2024

AKM Millet Bahçesi için geri sayım başladı!

AKM Millet Bahçesi için geri sayım başladı!

Toplam 601 bin 700 metrekarelik yeşil ve açık alana sahip olacak Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi için geri sayım başladı. Dev proje 28 Ekim'de hizmete açılacak. 



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından (TOKİ) 637 bin metrekare alanda inşaatı biten  Ankara  Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Millet Bahçesi, 28 Ekim'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açılacak.

Anadolu Ajansında yer alan habere göre; başkente yeni soluk getirmesi beklenen projede millet kıraathanesi, yeşili, koşu, yürüyüş, bisiklet parkurları, buz pisti, dinlenme ve piknik alanlarıyla doğayla iç içe bir sosyal yaşam alanı olacak.

AKM Millet Bahçesi için geri sayım başladı!

Başkentlilerin gereksinim duyacağı sosyal donatıların yer aldığı millet bahçesinin 601 bin 700 metrekaresi yeşil ve açık alanlardan meydana geliyor. Yeşilin her tonunun yer aldığı peyzaj düzenlemeleri ile öne çıkan millet bahçesinde, 154 bin metrekarelik ağaçlık alan, 91 bin 400 metrekarelik bitki ve çiçeklik alan, 78 bin 700 metrekare çim alanı, 67 bin 800 metrekarelik çayır etkinlik alanı ile 10 bin 133 ağaç yer alıyor. Millet bahçesinde, çiçekli bitkiler ve gül bahçelerinin yanı sıra tema bahçesi, biyolojik gölet, su gösteri havuzu bulunuyor.

Etkinlik ve spor alanları

Vatandaşların huzur ve keyifle zaman geçirmesi için hiç bir ayrıntının gözardı edilmediği millet bahçesinde, her yaş grubu için spor ve etkinlik alanları da yer alıyor. Toplam 30 bin 250 metrekarelik alana, basketbol sahaları, 2,7 kilometrelik koşu ve bisiklet yolu ile 1320 metrekarelik olimpik standartlarda kaykay pisti, 1007 metrekarelik buz pisti, çocuk oyun alanları ile çok amaçlı spor sahaları ve etkinlik adası inşa edildi. 

AKM Millet Bahçesi için geri sayım başladı!

Çevreye duyarlı yeşil çatılı millet kıraathanesi

Millet bahçesinde bulunan 1110 metrelik zip coaster da gençlere eğlenceli anlar yaşatacak. 7 bin 661 metrekarelik millet kıraathanesi ise çevreye duyarlı yeşil çatı uygulamasıyla gençlerin yeni buluşma yeri olacak. Millet kıraathanesinde, kütüphane, eğitim odaları, yeme içme alanı, seminer salonu ve çocuk aktivite alanı da var. Sanat atölyelerinin inşa edildiği millet bahçesinde, 700 kişilik konferans salonu da birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak. Başkentlilerin aileleri ve sevdikleriyle huzur içinde vakit harcayabilecekleri AKM Millet Bahçesi'nde ayrıca açık hava sineması, tören alanı, pazar yeri, çocuk kulübü, binicilik alanı, tohum merkezi, kır lokantası, sağlık merkezi ve cami bulunuyor. 

Nostaljik tramvay

Diğer yandan, vatandaşlar, millet bahçesini 2,7 kilometrelik hat üzerinde hizmet veren nostaljik tramvayla gezebilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,  TOKİ  Başkanı Ömer Bulut'un da katılımıyla 14 Ekim'de millet bahçesinde yapılan basın toplantısında, başkentlilerin yeni sosyal yaşam alanı AKM Millet Bahçesi'nin açılışının, 28 Ekim'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağı törenle yapılacağını açıklamıştı.

Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi Ekim'de açılıyor!


Geri Dön