26 / 04 / 2024

Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi Ekim'de açılıyor!

Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi Ekim'de açılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Millet Bahçesi'ni inceledi. Proje Ekim ayında hizmete açılacak.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden  TOKİ  Başkanı Ömer Bulut, başkent Ankara'daki Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Millet Bahçesi projesinde incelemeler yaptı.
 
TOKİ'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 637 bin metrekarelik dev alanda inşa edilen Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi Ekim ayında hizmete açılacak.

Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi Ekim de açılıyor!
 
Ankara'ya dev sosyal yaşam alanı

Ankara'ya yeni bir soluk getirecek Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi projesi, buz pistiyle, dinlenme ve piknik alanlarıyla, millet kıraathanesiyle, barındıracağı yeşiliyle, yürüyüş, koşu, bisiklet parkurlarıyla, doğa ile iç içe yepyeni bir sosyal yaşam alanı haline gelecek.

Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi Ekim de açılıyor!
 
Okuma salonlarının, çocuk oyun alanlarının, sanat atölyelerinin, gül bitkilerinin ve çiçekli bitkilerin yer alacağı millet bahçesi projesinde vatandaşlar huzur içinde vakit geçirecek.
 
Başkentlilerin yüzünü güldüren projede biyolojik gölet ve tema bahçesi yer alacak. Ayrıca projede 10 bin 133 ağaç ve 330 bin metrekare yeşil alana da yer verilecek.

Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi Ekim de açılıyor!
 
219 millet bahçesi inşa ediliyor
 

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda 81 kentin her birine en az bir millet bahçesi inşa edilmesi planı kapsamında TOKİ tarafından toplamda 218 millet bahçesi inşa ediliyor.
 
TOKİ tarafından hayata geçirilecek olan bu millet bahçelerinden 21 tanesi tamamlanarak vatandaşların hizmetine açıldı. TOKİ tarafından hayata geçirilen toplam 78 millet bahçesinin inşaatı sürerken, 32 tanesi ihale 88 tanesi ise projelendirme aşamasında.


 

TOKİ'den 7 ile yeni millet bahçesi geliyor!


Geri Dön