29 / 03 / 2024

AKM Millet Bahçesi yarın açılıyor!

AKM Millet Bahçesi yarın açılıyor!

Toplam 601 bin 700 metrekarelik yeşil ve açık alana sahip olacak Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi yarın 13.30'da açılıyor.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından (TOKİ) 637 bin metrekare alanda inşaatı tamamlanan  Ankara   Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Millet Bahçesi, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacak.

AKM Millet Bahçesi yarın açılıyor!

Başkent Ankara'ya yeni soluk getirecek projede millet kıraathanesi, yeşili, koşu, yürüyüş, bisiklet parkurları, buz pisti, dinlenme ve piknik alanlarıyla doğayla iç içe bir sosyal yaşam alanı bulunacak. Başkentlilerin ihtiyacı olacağı sosyal donatıların bulunduğu millet bahçesinin 601 bin 700 metrekaresi yeşil ve açık alanları var. Yeşilin her tonunun olduğu peyzaj düzenlemeleri ile dikkat çeken millet bahçesinde, 154 bin metrekarelik ağaçlık alan, 91 bin 400 metrekarelik bitki ve çiçeklik alan, 78 bin 67 bin 800, 700 metrekare çim alanı, metrekarelik çayır etkinlik alanı ile 10 bin 133 ağaç bulunuyor. Millet bahçesinde, çiçekli bitkiler ve gül bahçeleri ile beraber tema bahçesi, biyolojik gölet, su gösteri havuzu yer alıyor.

AKM Millet Bahçesi yarın açılıyor!

Etkinlik ve spor alanları

Vatandaşların huzur ve keyifle vakit harcaması için hiç bir ayrıntının atlanmadığı millet bahçesinde, her yaş grubu için spor ve etkinlik alanları da bulunuyor.Toplam 30 bin 250 metrekarelik alana, basketbol sahaları, 2,7 kilometrelik koşu ve bisiklet yolu ile 1320 metrekarelik olimpik standartlarda 1007 metrekarelik buz pisti, kaykay pisti,  çocuk oyun alanları ile çok amaçlı spor sahaları ve etkinlik adası yapıldı.

AKM Millet Bahçesi yarın açılıyor!

Çevreye duyarlı yeşil çatılı millet kıraathanesi

Millet bahçesinde yer alan 1110 metrelik zip coaster da gençlerin eğlenceli anlar yaşamasına yardımcı olacak. 7 bin 661 metrekarelik millet kıraathanesi ise çevreye duyarlı yeşil çatı uygulamasıyla gençlerin yeni buluşma alanı olacak. Millet kıraathanesinde, kütüphane, eğitim odaları, yeme içme alanı, seminer salonu ve çocuk aktivite alanı da bulunuyor. Sanat atölyelerinin yapıldığı millet bahçesinde, 700 kişilik konferans salonunda birçok etkinlik yapılacak. Başkentlilerin aileleri ve sevdikleriyle huzur içinde zaman geçirebilecekleri AKM Millet Bahçesi'nde ayrıca açık hava sineması, tören alanı, pazar yeri, çocuk kulübü, binicilik alanı, tohum merkezi, kır lokantası, sağlık merkezi ve cami yer alıyor.

AKM Millet Bahçesi yarın açılıyor!

Nostaljik tramvay

Diğer yandan, vatandaşlar, millet bahçesini 2,7 kilometrelik hat üzerinde yolcu taşıyacak nostaljik tramvayla gezinti yapabilecek Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,  TOKİ  Başkanı Ömer Bulut'un da katılımıyla 14 Ekim'de millet bahçesinde gerçekleşen basın toplantısında, başkentlilerin yeni sosyal yaşam alanı AKM Millet Bahçesi'nin açılışının, 28 Ekim'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağı törenle gerçekleşeceğini dile getirdi.

Ankara AKM Millet Bahçesi 28 Ekim'de açılıyor!

Cansu Yılmaz/Emlakkulisi.com


Geri Dön