28 / 03 / 2024

Ankara AKM Millet Bahçesi 28 Ekim'de açılıyor!

Ankara AKM Millet Bahçesi 28 Ekim'de açılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, millet kıraathanesi, konferans salonu, kültür merkezi, geniş yeşil alanların yer alacağı Ankara AKM Millet Bahçesi'nin, 28 Ekim'de saat 13.30'da yapılacak açılışına vatandaşları davet etti.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımızın ülkesine, milletine olan sevdasının en güzel nişanelerinden biri olan millet bahçelerimizi, 81 şehrimizin en kıymetli yerlerine yapıyor, milletimize yeni yeşil alanlar, yeni yaşam alanları kazandırıyoruz." dedi.

Ankara AKM Millet Bahçesi 28 Ekim de açılıyor!

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, başkent Ankara'nın kalbine kurulan millet bahçesini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla, 28 Ekim 2021 tarihinde hizmete almanın heyecanını yaşadıklarını dile getiren Bakan Murat Kurum, "Ankara'da AKM alanında inşa ettiğimiz millet bahçemiz, içinde binlerce kitabın yer alacağı millet kıraathanesi, konferans salonu, kültür merkezi, geniş yeşil alanlarıyla, bayramlarımızı kutlayacağımız, milletimizle beraber olacağımız bir mekan olacak." ifadelerine yer verdi.

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, merakla beklenen millet bahçesinde açık hava sineması, binicilik ve etkinlik çayırları, oyun ve spor alanları, bisiklet yolları yer alacağını söyledi.

Ankara AKM Millet Bahçesi 28 Ekim de açılıyor!

Bakan Murat Kurum, şöyle konuştu:

"Millet bahçesi, bir yanında Cumhuriyetin kurucu iradesini temsil eden Birinci Meclisimiz, diğer yanında 15 Temmuz millet destanının simge mekanlarından  Ankara  Emniyet Müdürlüğümüz, bir ucunda İstiklal Harbimize asker taşıyan, şehitlerimizi, gazilerimizi memleketlerine götüren kara trenlerin dinlendiği Ankara Tren Garı, Atatürk Kültür Merkezi, yeni Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestra binası ve Açık Hava Tiyatrosu'yla medeniyetin, tarihin, kültürün, ilmin ve sanatın yeni merkezi olacak.

Ankara AKM Millet Bahçesi 28 Ekim de açılıyor!

Konserler, sinema, tiyatro, okçuluk gösterileri, konferanslar, uçurtma şenliği gibi pek çok etkinlikle, adeta bir şölen havasında açılışını gerçekleştireceğimiz millet bahçemize, 7'den 70'e tüm hemşerilerimizi davet ediyorum. Dedelerimiz, ninelerimiz torunlarınızı, anneler, babalar çocuklarınızı, evlerden bayraklarınızı alın gelin. Çevremizi koruyan, gözeten minik çevre müfettişlerimizi, iklim elçisi genç kardeşlerimizi dört gözle bekliyorum. Çocuklar, gençler, milli iradenin, milli egemenliğin, bağımsızlığımızın simgesi olacak bu mekan en çok sizin, hepinizi bekliyorum. Aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramı'nı en kalbi duygularla kutluyorum."

AKM Millet Bahçesi için geri sayım başladı!

Ankara'ya Nostaljik Tramvay Hattı geliyor!


Geri Dön