26 / 04 / 2024

Ankara'ya Nostaljik Tramvay Hattı geliyor!

Ankara'ya Nostaljik Tramvay Hattı geliyor!

Ankara İli, Gölbaşı İlçesi, Bahçelievler, Seğmenler, Gaziosmanpaşa Mahalleleri Nostaljik Tramvay Hattı projesi için ÇED süreci başladı.



Ankara İli, Gölbaşı İlçesi, Bahçelievler, Seğmenler, Gaziosmanpaşa Mahalleleri Nostaljik Tramvay Hattı projesi için düğmeye basıldı. Proje 50 milyon TL'ye mal olacak.

ÇED sürecinin başladığı  Ankara  Nostaljik Tramvay Hattı projesi Bahçelievler, Seğmenler, Gaziosmanpaşa Mahallelerinden geçecek.

Nostaljik Tramvay Hattı, Ankara Üniversitesi Kampüsü önünden başlayarak, sırasıyla Cumhuriyet, Cemal Gürsel, Hükümet ve Şehit Gaffar caddelerinden geçerek Gölbaşı Belediyesi önünde teşkil edilecek durak ile
son bulacak.

Ankara ya Nostaljik Tramvay Hattı geliyor!

Projeyle Ankara Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Merkezi karşısında, bulunan araziye, ana hattan makas ile ayrılarak 4 adet lokomotif park edilebilen, asgari 2 park hattından oluşan küçük bir depo sahası inşa edilecek. Nostaljik Tramvay Hattı toplam uzunluğu 3,1 kilometre olarak belirlendi.

Ankara Nostaljik Tramvay Hattı'nın planlanan güzergahı, toplam 8 istasyondan oluşuyor. Ana hat yaklaşık 2800 metre, depo bağlantı hattı da yaklaşık 300 metre olarak belirlendi.

Başkentlilerin yüzünü güldüren nostaljik tramvay hattı inşaatının 2021 yılı içerisinde başlaması ve yaklaşık 1 yıllık bir sürede tamamlanması planlanıyor., 2022 yılı başında işletmeye açılaması planlanan hat için 2021
yılından başlamak üzere, 2051 yılına kadar uzanan ve 30 yıllık inşaat + işletme süresini kapsayan bir dönem göz önüne alınmıdı.

AnkaraNostaljik Tramvay Hattı'nın günlük toplam yolcu sayısı 1.116 yolcu, yıllık toplam yolcu sayısının da
368 bin 280 yolcu olması bekleniyor. Hattın toplam tur süresi 26,7 dakika ve normal seyir kapasitesi 47 yolcu olarak belirlendi. Projenin fizibilite raporlarında en sık sefer aralığı 27 dakika şeklinde belirlendi. Proje
günde 12 saat işletilecek.

Ankara Keçiören Millet Bahçesi'nin ihalesi 3 Kasım'a ertelendi!

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön