20 / 04 / 2024

Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi için geri sayım başladı!

Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi için geri sayım başladı!

Ankara'nın yeni yaşam merkezi olarak kabul edilen Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi'nin açılışına sayılı günler kaldı.  Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yeni millet bahçesinde inceleme gerçekleştirdi. 



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, gazete ve televizyonların  Ankara  temsilcileriyle Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi'nde buluştu. Akşam'da yer alan habere göre; Kurum, millet bahçesinin 28 Ekim'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacağını söyleyerek, Ankara AKM Millet Bahçesi'yle ilgili bilgi vererek, tramvayla millet bahçesinin içini gezdi. Kurum, "Millet bahçemiz Ankara'da merkez olacak. Yeni yaşam merkezi olacak" dedi.

Kurum, Yapı ve Yapı İnşaat tarafından inşa edilen millet bahçesiyle ilgili şu bilgileri aktardı: "760 bin metrekarelik alan üzerinde kurulan; Atatürk Kültür Merkezi (AKM), Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binası, Gençlik Parkı ve 19 Mayıs Stadyumu'nu da içine alan AKM Millet Bahçesi'ni 28 Ekim'de açıyoruz. Millet bahçemizde, içinde binlerce kitabı olan bir millet kıraathanesi olacak. Çocuk kulübümüz, tohum merkezimiz, binicilik ve etkinlik çayırları, spor sahaları, çocuk oyun alanları, açık hava sineması, su gösteri havuzu ve bisiklet park alanları bulunacak."

Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi için geri sayım başladı!

6 tramvay durağı 

Millet bahçesinde bir tramvay hattı ve 6 tramvay durağı olduğunu anlatan Kurum, şu açıklamalarda bulundu: "81 ilimize 81 milyon metrekare millet bahçesi hedefiyle; 'Türkiye'nin Büyük Ekolojik Dönüşümü'nü daha da ileri taşıyoruz. 400 millet bahçemizin 100'ünü hizmete sunduk. 300 millet bahçemizde ise çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor." Bakan Kurum, Ankara AKM Millet Bahçesi'nin içini tramvayla gezdi. 

YEŞİL KALKINMA DEVRİMİ

Bakan Kurum, dünyanın yeşil kalkınma dönemine girdiğini, bunun Türkiye gibi sanayi devrimini ıskalamış ülkeler için büyük avantajlar sağladını dile getirdi. Bakan Kurum, "Ülkemizin; yenilenebilir enerji, yerli elektrikli araç, sıfır atık ve temiz üretim noktasında büyük bir potansiyeli var. Biz yeşil kalkınma hamlemizle; bu potansiyeli en yüksek dereceye çıkaracağız" diye konuştu. Bakan Murat Kurum, Yeşil Kalkınma'nın 2030 yılına kadar 24 milyon ilave istihdam sağlayacağını da ifade etti.

Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi için geri sayım başladı!

Kurum, şöyle devam etti: "Küresel Yeşil Dönüşüm'ün; enerji piyasaları, ticari ilişkiler ve uluslararası rekabet gibi alanlarda önemli jeopolitik sonuçları olacak. Biz yeşil dönüşüme maruz kalan değil; etki eden, liderlik eden bir ülke olmak istiyoruz. Külfetleri asgari düzeyde yaşamak isterken; fırsatları azami derecede elde etmek istiyoruz. Şimdi, kapsamlı bir plan üzerinde çalışıyoruz."

Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi 28 Ekim'de açılacak!


Geri Dön