24 / 04 / 2024

İstanbul'un yeni millet bahçesi için geri sayım başladı! Kara Surları Millet Bahçesi açılıyor!

İstanbul'un yeni millet bahçesi için geri sayım başladı! Kara Surları Millet Bahçesi açılıyor!

Mega kent İstanbul'un yeni millet bahçesi için geri sayım başladı... Merakla beklenen Fatih Kara Surları Millet Bahçesi'nin ilk etabı yakında hizmete açılıyor.



Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan, merakla beklenen Fatih Kara Surları Millet Bahçesi projesinin 17 bin metrekaresini oluşturan 1. etabının yakın zamanda hizmete açılacağını dile getirdi.

Belediye tarafından yapılan açıklamaya göre, Fatih Kara Surları Millet Bahçesi, toplamda 230 bin metrekarelik bir alanı kapsaması bakımından genelde İstanbul, özelde Fatih'teki yeşil alan miktarını büyük oranda arttırmış olacak.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, söz konusu bu alanın yaklaşık olarak 17 bin metrekaresini meydana getiren basketbol sahası, tematik bahçeler, dumansız piknik alanları, çocuk oyun ve fitness alanlarının yer aldığı 1. etabı, vatandaşların kullanımına açılmak için adeta gün sayıyor.

İstanbul un yeni millet bahçesi için geri sayım başladı! Kara Surları Millet Bahçesi açılıyor!

Verilen bilgilere göre, Fatih Belediyesi, "Yeşil Fatih" vizyonundan hareket ederek Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı (UNESCO) Dünya Miras Listesi'ne alınan kara surlarının bir kısmına komşu olarak projelendirilen "Kara Surları Millet Bahçesi" için bölgede çalışmalarına da hız verdi.

Yapılan açıklamada görüşleri yer alan Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan, söz konusu projeyle Tarihi Yarımada kara surları ve çevresinin, tarihi ve kültürel kimliğinin ön plana çıkarılıp geniş bir yeşil alanla donatılacağını dile getirdi.

Bu kapsamda, 200 milyon TL'den fazla istimlak bedeli ödenerek sur bölgesinde kalan yüzlerce konut ve yapının mülkiyet sorununun çözüldüğünü aktaran Turan önemli açıklama da yaptı.

Yaptığı açıklamada Topkapı'dan Mevlanakapı'ya kadar olan bu alanın tamamen niteliksiz yapılarla gecekondularla dolu olduğunu söyleyen Turan, "Bu alanı, insanlarımızla kavga etmeden, tamamen rızaya dayalı şekilde anlaşarak projemize başladık." dedi. Açıklamasında kısa bir zaman sonra projenin birinci etabının bitmiş olacağını akabinde de ikinci etabının bitmiş olacağını söyleyen Turan, "Hem İstanbullular hem de Fatihliler için çok farklı bir perspektif, farklı bir yeşil alan kazandırmış olacağız." diye konuştu.
 


Geri Dön