23 / 04 / 2024

Mersin Millet Bahçesi için kaynak bulundu!

Mersin Millet Bahçesi için kaynak bulundu!

Mersin'de geçtiğimiz Nisan'da yapımı 'kaynak sıkıntısı' sebebiyle iptal edilen Millet Bahçesi için yeniden harekete geçildi. TOKİ, millet bahçesi için bugün tekrar ihaleye çıkıyor.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mersin mitinginde “Stadın yeri park olacak” açıklamasından sonra 19 Ekim 2018 tarihinde tarihi Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nu yıkıldı.  TOKİ  Toplu Konut İdaresi de, bu alana inşa edilecek Mersin Millet Bahçesi Projesi için 19 Şubat 2019’da ihaleye çıktı.

Sözcü gazetesinden Deniz Ayhan'ın haberine göre, ihalenin yapılmasından kısa bir zaman sonra Kamu İhale Kurumu, 11 Nisan 2019 tarihinde ihalenin iptal edildiğini duyurdu. Duyuruda iptal gerekçesi “İhale 4734 sayılı Kanunun ‘Temel ilkeler’ başlıklı 5’nci maddesinde yer alan ‘İhtiyaçların uygun şartlarla ve zamanında karşılanmasını ve kaynakların verimli kullanılması’ ilkesi gereğince iptal edilmiştir” şeklinde açıklandı.

YENİDEN İHALE KARARI

İhalenin iptalinden 6 ay sonra Mersin Millet Bahçesi için yeniden çalışmalar başladı. TOKİ, iptal edilen millet bahçesi için yeniden ihaleye çıkıyor. Millet Bahçesi Genel Altyapı İşleri ve Rekreasyon Alanları İle Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatıları Yapımı İşi ihalesi bugün gerçekleştirilecek. Yeni millet bahçesi, 119 bin 658 metrekarelik alana inşa edilecek ve bir yılda tamamlanacak. Projede, sosyal donatı alanları, yeşili, millet kıraathanesi, yürüyüş parkuru, dinlenme ve piknik alanları da bulunacak.

Mersin Millet Bahçesi ihalesi yarın!


Geri Dön