26 / 04 / 2024

Rıdvan Fadıloğlu: Projelerimiz artarak sürecek!

Rıdvan Fadıloğlu: Projelerimiz artarak sürecek!

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu başkanlığında Şehitkamil Belediye Meclisi’nin 2017 yılı dönemi Mayıs ayı toplantısının birinci birleşimi gerçekleştirildi.



Rıdvan Fadıloğlu başkanlığında Şehitkamil Belediyesi Meclis Üyelerine yönelik 2014-2017 yılları arasında yürütülen çalışmaları konu alan bir sunum yapıldı. 



PROJELERİMİZ VE YATIRIMLARIMIZ ARTARAK SÜRECEK

Fadıloğlu,  amaçlarının vatandaşa hizmet olduğunu ifade ederk sosyal belediyecilik anlayışı içinde olduklarını dile getirdi.  Başkan Fadıloğlu, şunları söyledi:



“Şehitkamil Belediyesi olarak ‘yol medeniyettir’ anlayışıyla imar uygulaması yapılmış olan alanlarda toplam 676 kilometre yol açtık. Yol açma çalışmalarını ilçenin farklı noktalarında gerçekleştirdik. Sanayicilerimiz için özellikle KÜSGET bölgesinde çok önemli çalışmalar yürüttük. Sinan Mahallesinde başlattığımız Köykent Projesi ile vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve nitelikli alanlarda yaşamlarını sürdürmeleri çalışma başlattık. Bu projemizi farklı noktalarda da uygulayacağız. Büyükşehir Yasası sonrası köyden mahalleye dönüştürülen alanlara çok önemli yatırımlar sağladık. Yeni mahalle olan 23 köye sosyal tesis yaptık. Yapılacak 18 sosyal tesis de proje aşamasındadır. Çiftçilerimizin üretimine doğrudan etki edecek arazi yolları açma çalışmaları hızla sürüyor. Bugüne kadar toplam bin 14 kilometre arazi yolu açtık. Bunun yanı sıra kilit taşı, çocuklar için oyun gurupları yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Yine kentsel dönüşüm konusunda başarılı çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Kentsel dönüşüme bağlı olarak vatandaşlarımız için depreme dayanıklı ve nitelikli yaşam alanlarına sahip daireler inşa ettik. İlçemizin farklı noktalarına pazaryerleri, parklar, otoparklar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Şehitkamil Belediyesi olarak fidan dikmeyi ve yeşil alan sayısını arttırmayı çok önemsiyoruz. ‘Bi Dünya Yeşil’ projemiz kapsamında diktiğimiz fidanlar, bugün boyumuzu aşan ağaçlar oldu. İlçemizin merkezinde yer alan mahallelere sosyal tesis yapımına devam ediyoruz. Toplumumuzdaki dezavantajlı gurupların ve kişilerin sosyal yaşama daha kolay adapte olması için birçok proje hayata geçirdik. Bünyemizde hizmet veren aile merkezlerimizden her yıl binlerce vatandaşımız faydalanıyor. Yine gençlerimizin daha iyi bir eğitim alması için ilçemizin farklı noktalarında okuma salonları açtık. Şehitkamil Belediyesi olarak daha sağlıklı bireylerin yetişmesi için kendi bünyemizde hizmet veren spor tesislerimizde çok sayıda sportif organizasyon düzenledik ve bu organizasyonlarımızda binlerce sporcu yarıştı. Geleceğimizi düşünerek hayata geçirdiğimiz geri dönüşüm amaçlı projelerin meyvelerini şimdilerde almaya başladık. Geri dönüşüm konusunda çok önemli başarılar elde ettik. Çalışmalarımız aldığımız desteklerle devam ediyor. Projelerimiz ve yatırımlarımız artarak sürecek.”




Olay Medya


Geri Dön