25 / 04 / 2024

Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan bankalara faiz indirimi çağrısı!

Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan bankalara faiz indirimi çağrısı!

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Faizlerin bir süredir geriye doğru gidişini memnuniyetle takip ediyoruz ancak bu haliyle bile küresel rekabete uygun değil." diye konuştu...



Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB), yeni yönetimiyle, arzu ettikleri proaktif hareketi başlattığını ve politika faizini cesur bir şekilde düşürdüğünü söyledi.

İş dünyası olarak Bankanın politika faizini indirmeye devam etmesini beklediklerini söyleyen Rifat Hisarcıklıoğlu, enflasyondaki gerileme ve dünya piyasalarının genelinde yaşanan faiz düşüşleriyle yeni faiz indirimi için uygun koşulların oluştuğunu belirtti.

Hisarcıklıoğlu, politika faizindeki indirimin bankaların kredi faizlerine yeterince yansıtılmadığını üzülerek takip ettiklerini söyledi. Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi; 

"Kamu bankaları bu yönde hızlı adımlar attı. Ne yazık ki özel bankalarda aynı yaklaşımı yeterince göremiyoruz. Hem faiz indirimi hem de kredi yapılandırmalarında firmalarımıza zorluk çıkarıyorlar. Bankalar, kısa vadeli düşünmeyi bırakıp ellerini taşın altına koymalılar."

 

Müteahhitler: Özel bankalar da faiz indirsin! 

0.99 konut kredisi veren banka sayısı 5'e yükseldi!
 


Geri Dön