27 / 04 / 2024

Rings İstanbul Evleri'nde metrekaresi 2 bin 600 TL'ye 3+1!

 Rings İstanbul Evleri'nde metrekaresi 2 bin 600 TL'ye 3+1!

Yarım asırlık sanayi ve ilaç tecrübesini Selin Yapı ile konut sektörüne taşıyan Selçuklu Holding, İstanbul Sancaktepe'de kendi arazisi üzerinde yaptığı Rings İstanbul projesiyle konut sektörüne kendine has değişik bir boyut getirdi



Rings İstanbul projesinin ilk etabı, Siesta, Vista ve Rings Office Suites olarak üzere üç ayrı bölümden oluşuyor. 238 bin m2'lik alana sahip projede toplamda 1500 konut, Rings Alışveriş derkezi, kapsamlı sosyal tesisleri bünyesinde banndıran Rings Club ile Bilfen Anaokulu ve İlköğretim Okulu yer alıyor. Rings'in en büyük özelliği; cephesi açık, 360 derece güneş görüyor. "Perdesiz yaşam" stiliyle hiçbir daire diğer dairenin kapı ve camlarını görmüyor. Ses ve ısı yalıtımı sayesinde dikey alanda villa konforu sağlanıyor.


Metrekaresi 2600 TL

Rings İstanbul projesi, konut sektöründeki gelişmeler ve kentsel dönüşümle ilgili konuları Selçuklu Holding ünyesindeki Selin Yapı'nın Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Müdürü Ahmet Gülşen ile konuştuk. Başta mühendis ve avukatlar olmak üzere Rings İstanbul projesinin yüzde 60'ını sattıklarını belirten Gülşen, 2+1 daireleri tamamen bitirdiklerini 3+1'den başlayan konutlarda satışların sürdüğü projede metrekare birim fiyatları 2600 - 3200 TL arasında değiştiğini söyledi. Gülşen, "Dairelerimiz bu yıl yüzde 20'ye yakın prim yaptı. Sancaktepe, yeni bir Ataşehir olmaya aday bir bölge. 1+1 daireler hariç tüm dairelere iki kapalı otopark veriyoruz, geniş alanda kurulmuş, geniş, büyük güzel bir proje" dedi.


İnşaatına 2011 yılında başlanan, ilk etabın 2013 yılında bitmesi planlanan Rings İstanbul projesinin lokasyon açısından da merkezi bir yerde olduğunu belirten Gülşen, "Projenin tamamı 2015 yılında bitecek. Projenin yüzde 75'i yeşil alandan oluşuyor. Gülşen, Rings İstanbul'da tüketiciye yüzde 1 peşin, 0.79'dan başlayan faiz oranlarıyla 120 aya kadar vadeli ya da yüzde 25 peşin, 50 ay, sıfır faiz oranıyla alternatifli ödeme fırsatları sunduklarını dile getirdi.


Dönüşümde Selin farkı

Gayrimenkulde KDV düzenlemesinin olumsuzluğunun yanında kentsel dönüşüm amacıyla yapılan binalarda muafiyet getirileceğinin belirtildiğim hatırlatan Ahmet Gülşen, kentsel dönüşümden Katma Değer Vergisi (KDV) alınmamasının dönüşümün önünü açacağım belirterek "Kentsel dönüşümden kimsenin mağdur olmaması lazım. Aslında hiçbir şey bilinmiyor. Maliyetler çok yüksek. Bu kentsel dönüşüm kolay kolay çözülebilecek bir olay değil, inşaat sektörü hâlâ mevzuatın sıkıntıları içinde çırpınıp duruyor" şeklinde konuştu.



Bölgeye yeni gelecek projelere yol açıyoruz

KONUT inşaatında A sınıfı tercih ettiklerini ve 'Selin yaparsa böyle yapar' anlayışıyla hareket ettiklerini belirten Ahmet Gülşen, "Biz sosyal konut değil, sosyal olanakları geniş konutlar inşa ediyoruz. Sadece bölgeyi proje yaparak da kalkındırmıyoruz ayrıca diğer projelere örnek oluyoruz. Sosyal sorumluluk çerçevesinde belediyemize kültür merkezinin arsasını hediye ettik, inşaatını da biz yapıp tamamlayacağız" diye konuştu.



İnşaat sektörü uluslararası standartlara kavuşturulmalı

Gayrimenkul sektöründeki sorunları dile getiren Gülşen, “Bir firmanın batması veya konutları zamanında teslim edememesi herkesi etkiler. Şimdi müteahhitlik belgesi zorunlu hale getirildi ancak bu sektörün uluslararası standartlara ulaştırılması gerekiyor. Mesela İngiltere’de ruhsat aldıktan sonra inşaata başlamak için teminat olarak belli bir meblağın bankaya gösterilmesi gerekiyor. Burada inşaat yüzde 80 seviyesinde tamamlandığında ancak satışlara başlayabiliyorsunuz. Türkiye’de ise ruhsat almadan satışlara başlayan müteahhitler var. Devlet işi sıkı tutarken müteahhitler de uluslararası standartlarda çalışmalı” dedi.

Sözcü








Geri Dön