02 / 05 / 2024

Ripple'dan dev ortaklık: İlk defa Türkiye'de kullanılacak!

Ripple'dan dev ortaklık: İlk defa Türkiye'de kullanılacak!

Yaşanan son gelişmeyle uluslararası ödemelerde Ripple teknolojisi pilot uygulama dahilinde ilk defa ülkemizde kullanılacak.



Orta Doğu ve Kuzey Afrika'daki en büyük finans kuruluşları arasında yer alan Qatar National Bank (QNB), gerçekleştirilecek olan uluslarası ödemelerde blok zincir şirketi Ripple'ın teknolojisini kullanacağını resmen açıkladı.

Qatar National Bank tarafından yapılan açıklamada, Ripple’ın blockchain teknolojisine dayalı bir havale platformu başlatmak amacıyla anlaştığı bildirildi.

Ripple dan dev ortaklık: İlk defa Türkiye de kullanılacak!

Bloomberg'teki abere göre, Ripple'ın küresel finansal ağ teknolojisi RippleNet'in ilk defa Türkiye'de Qatar National Bank Finansbank tarafından kullanılacağı bildirildi.

Qatar National Bank'ın yapılacak anlaşmayla sınır ödemesi ödemeleri iyileştirmeyi ve havale hizmeti geliştirmeyi planladığı belirtildi.

QNB Bireysel Bankacılık Grubu Genel Müdürü Heba Al Tamimi, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada Ripple ile imzalanan anlaşmanın Qatar National Bank'ın müşterilerine en iyi ürünleri sunmak amacıyla attığı yenilikçi bir adım olduğunu söyledi.

 

Kripto paralar ve blok zincir yatırımcıların ilgi odağı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön