25 / 04 / 2024

Instagram düğmeye bastı! Türkiye'de kullanıma sunuldu!

Instagram düğmeye bastı! Türkiye'de kullanıma sunuldu!

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, Aile Merkezi özelliğini Türkiye'de kullanıma açtığını açıkladı.



Bu sayede ebeveynler çocuklarının Instagram hesaplarını uzaktan takip edebilecekler. Peki bu özellik nasıl aktif edilecek? İşte tüm detaylar....

TikTok'la birlikte dünyada en çok kullanılan sosyal medya uygulaması olabilmek için büyük bir rekabet içine giren Instagram geliştirdiği yeni özelliklerle rakiplerinden bir adım öne geçmeye çalışıyor. Bu kapsamda Instagram, geçtiğimiz Mart ayında Amerika'da "Aile Merkezi" özelliğini kullanıma sunmuştu. Aile Merkezi özelliği, Amerika'nın ardından Türkiye'de de kullanıma açıldı.. Şu anlık yalnızca bazı kullanıcılar için aktif olan bu özellik, yakın zamanda herkes tarafından kullanılmaya başlanacak. 

Çocuğun onay vermesi gerekiyor!

Aile Merkezi özelliği sayesinde ebeveynler kendi hesapları üzerinden, 18 yaşının altındaki çocuklarının Instagram hesaplarını kontrol edebilecek. Çocuğun Instagram’ı ne kadar süre kullandığını, kimi takip ettiğini, kimlerin takip ettiğini ve hangi hesapları izlediğini aileler görebilecekler. Ayrıca çocuğun Instagram kullanımına uzaktan sınırlandırma da koyabilecekler. Bu sayede çocuk için sağlıklı ve güvenli bir ortam sağlanabilecek. Ebeveynlerin “Aile Merkezi” özelliğini kullanılabilmesi için çocuklarına onay daveti yollamaları gerekiyor. Gelen onay daveti üzerine ebeveynlerin çocuklarının Instagram hesaplarını kontrol altına alabiliyor.


Geri Dön