27 / 04 / 2024

Risk değerlendirmesi rehberleri!

Risk değerlendirmesi rehberleri!

Risk değerlendirmesi rehberleri, bir iş yerinde yapılması gereken risk değerlendirmesi uygulamasına yardımcı olması için hazırlanıyor. Söz konusu risk değerlendirmesi rehberleri ile ilgili hükümler haberimizde bulunuyor...



Risk değerlendirmesi rehberleri!

Risk değerlendirmesi rehberleri, bir iş yerinde veya kapıcısı olan apartmanlarda yapılacak risk değerlendirmesi uygulamasına yardımcı olması için hazırlanıyor.


İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliğinde 17. maddede "Risk değerlendirmesi rehberleri" başlığı altında husus ile ilgili hükümlere yer veriliyor.


Risk değerlendirmesi rehberleri

MADDE 17 – (1) İşverenlere, risk değerlendirmesi ile ilgili yükümlülükleri bakımından yardımcı olmak veya yol göstermek amacıyla risk değerlendirmesi rehberleri hazırlanabilir. Rehberler işyerinde çalışan sayısı ve işyerinin bulunduğu tehlike sınıfı göz önüne alınarak; sektör, meslek veya yapılan işlere özgü olabilir.


(2) Kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, işçi-işveren ve memur sendikaları ile kamu yararına çalışan sivil toplum kuruluşları faaliyet gösterdikleri sektörde rehber çalışmalarında bulunabilir. 


Bakanlıkça, bu Yönetmelik hükümlerine uygunluğu yönünden değerlendirilerek onaylanan taslaklar, Bakanlık tarafından sektör, meslek veya yapılan işlere özgü risk değerlendirmesi uygulama rehberleri olarak yayımlanır.





Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön