25 / 04 / 2024

Riskli ve hasarlı AVM’lerde çalışmalara ara verilmeli!

Riskli ve hasarlı AVM’lerde çalışmalara ara verilmeli!

AVM’lerde oluşan hasarlar tüm boyutları ile incelenemedi. Artçı sarsıntıların nasıl sonuçlar oluşturacağı henüz tahmin edilemiyor. AM çalışanları, riskli ve hasarlı AVM’lerde çalışmalara ara verilmesi gerektiğini ve AVM çalışanlarının idari izinli sayılmaları gerektiğini belirtiyor.



AVM çalışanlarının sorunları salgın döneminde katlanmıştı. Şimdi İzmir’deki depremle birlikte hayatları ne kadar kolay gözden çıkartabildikleri görüldü.

Henüz depremin artçı sarsıntıları durmamış, çoğu binada hasar tespiti yapılmamış, enkaz altında kalan vatandaşların tümüne ulaşılmamışken çalışanlar gözle görülür şekilde hasar almış AVM’lere sokuluyor ve tadilat, temizlik ve satış yaptırılıyor. 

AVM emekçilerinin depremin hissedildiği ilk andan itibaren maruz bırakıldıkları; deprem anında ve sonrasında dışarıda geçirdiği sürelerin “çalışılmayan süre” olarak kaydedilip mesai ücretlerinden kesinti yapılması uygulaması ise sürmekte. 

Özellikle son bir aylık süre içerisinde AVM çalışanları arasında artan koronavirüs vakaları, vatandaşları hastalık ve ölüm riskiyle karşı karşıya getiriyor. 

AVM’lerde oluşan hasarlar tüm boyutları ile incelenemedi. Artçı sarsıntıların nasıl sonuçlar oluşturacağı henüz tahmin edilemiyor. Çalışanlar ise işe devam etmeye zorlanıyor. 

Riskli ve hasarlı AVM’lerde çalışmalara ara verilmeli ve AVM çalışanları idari izinli sayılmalıdır.

İzmir'de 124 ağır hasarlı bina tespit edildi!


Geri Dön