26 / 04 / 2024

Riskli yapı tespiti ücreti 2021!

Riskli yapı tespiti ücreti 2021!

Yaşı 20 yıl ve üzerinde olan binalarda oturan vatandaşlar evlerini yenilemek istiyor. Peki risk tepsiti nasıl yapılıyor? Risk tespitinin ücreti ne kadar? Devlet desteği var mı? İşte riskli yapı tespiti ücreti 2021...  



Riskli yapı tespiti ücreti 2021!
İzmir'de yüzlerce yapının hasar aldığı depremle birlikte unuttuğumuz gerçeğimiz deprem yeniden gündeme geldi. Uzmanlar depremle ilgili her gün uyalarılarda bulunurken, yaşlı binalarda oturanlar risk tespiti için harekete geçti. 

Risk tespiti nasıl yapılır?

Bina risk tespiti için hızlı, orta ve kapsamlı testler yapılabiliyor. Binanın deprem risk analizini yapan firmalar, bina kolonlarından demir ve karot örnekleri alarak yapının riskli olup olmadığını ölçüyor. Bununla birlikte hızlı tetkik teknikleriyle de binanın dayanıklılığı hesaplanabiliyor.

Risk tespiti başvuru 2021

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan lisanslı kurum ve kuruluşlara tapu ve kimlikle başvuru yapılabiliyor. Lisanslı kurum ve kuruluşlar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri’nden öğrenilebiliyor. 

Riskli yapı tespiti ücreti 2021

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’dan lisanslı firma, belli bir meblağ karşılığında karot örnekleriyle yaptığı değerlendirme sonucunda bina risk raporu hazırlıyor. Risk tespit raporunun ücreti için devlet destek vermiyor. Ücret kat malikleri arasında karşılanıyor.

Riskli yapı kira yardımı 2021

6306 sayılı kanun gereği; risk tespit edilip yıkım kararı verilen bina 60 günde yıkılıyor. Riskli bina tespit raporunun alınmasında devlet desteği bulunmuyor ama bina riskli olduğu için tahliye edilen devlet 18 ay kira desteği veriyor.

Bina risk tespit kılavuzu 10 soruda tüm detaylarıyla!

Riskli Yapı Bina Kartı 5 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön