23 / 04 / 2024

Rixos Bomonty 'nin, evi alana kiracı bulan modeli gözde oldu!

Rixos Bomonty 'nin, evi alana kiracı bulan modeli gözde oldu!

şžişli Bomonti 'de inşa edilen 42 katlı Rixos Residences Bomonty 'de uygulamaya geçirilen ‘evi alır almaz kiracı bulan ' ve sektörde ‘Bomonti Modeli ' olarak anılan sistem giderek yaygınlaşıyor



İstanbul 'un eski semtlerinden biri olan Bomonti, artık yükselen rezidansları ve dönemsel kiralama alternatifleriyle yatırımcıların gözdesi haline geldi.

UZUN vadede gayrimenkule yatırım gözüyle bakan ama kiracıyla uğraşmak istemeyenler için dönemsel kiralamada yeni ve cazip alternatifler sunuluyor. Evi satın alır almaz, daireye kiracı bulan sistemler artık büyük ilgi görüyor. Bu uygulamayı Türkiye 'de ilk kez şžişli Bomonti 'de inşa ettiği 42 katlı rezidansta Rixos Residences Bomonty başlattı. Rezidans projelerinin gözdesi haline gelen Bomonti, İstanbul 'un en parlayan semtlerinden biri...

“Evi alır almaz daireye kiracı bulan ” sistemin ilk uygulandığı proje Rixos Residences Bomonty olduğu için bu sistem artık sektörde ‘Bomonti Modeli ' olarak anılıyor.

çünkü 42 katlı rezidansla bölgenin çehresini değiştiren Rixos Residences Bomonty 'yi, uygulamada, diğer rezidans projeleri izledi. Rixos Residences Bomonty gibi işletmeler, gayrimenkulünü dilediği zaman yaşam alanı, dilediği zamansa yatırım aracı olarak kullanmak isteyenler için geliştirdiği farklı kiralama sistemi ile benzersiz bir kazanç olanağı yaratıyor.

Dönemsel kiralama

Dönemsel kiralama alternatifleri sayesinde artık yatırım amaçlı gayrimenkul uzun vadede kazanç beklenen bir yatırım aracı olmaktan da çıkıyor. “Kiracıyla uğraşmak kolay mı, alıp kenara atıyorsun durduğu yerde masraf “ diyerek gayrimenkule uzak duranların da böylece sektöre ilgi duyması sağlanıyor. Sisteme dahil olur olmaz, ev sahipleri profesyoneller sayesinde kiracı bulmak ve takibini yapmak gibi işlerden kurtuluyor. çünkü imzayı atar atmaz daireye kiracı bulan ‘Bomonti Modeli ' sizin için devreye giriyor.

Bu model, dünyada uzun yıllardır devam ediyor, ancak Türkiye, Bomonti 'deki yeni rezidans projeleriyle birlikte bu modelle tanıştı. Bunda yatırım ortaklığı şirketlerinin vizyonu ve finansal-hukuki altyapıda son 10 yılda meydana gelen önemli değişikliklerin önemli payı var.

Yüzde 30 fazla kazanç

Evi satın aldıktan sonra, dönemsel kiralama sistemine dahil olunması durumunda normal şartlarda kiracıdan alınacak ücretin yüzde 30 fazlasını elde etme imkanı var. Örneğin, Rixos Residences Bomonty 'de bölge şartlarında ortalama 2 bin dolar kira alınabilecek bir daireyi aylık 3 bin dolara kiralamak mümkün olabiliyor.

Dönemsel kiralama modeli, ister yılın belli aylarında İstanbul 'da yaşamak isteyen turistler, ister bir konferansa katılmak için gelip tatilini burada geçiren ve iyi döşenmiş ev konforu arayan profesyoneller için cazip fırsatlar sunuyor.

Dönemsel kiralama nedir

* Özellikle rezidans örneklerinde, yüksek standartlarında mobilya ve aksesuar, LCD-DVD sistemleri gibi elektronik ekipmanlarla döşenen süitler rezidans işletmesi güvencesinde haftalık, aylık ve 6 aydan uzun süreli dönemler için kiralanıyor.

* Uluslararası gayrimenkul şirketlerinin dönemsel kiralama portföylerine girilerek ve uluslararası turizm acentalarıyla koordinasyon halinde çalışılarak yüzde 85-90 doluluk oranına ulaşılabiliyor. Kiralanan gayrimenkulün merkezi konumu ve standartları, doluluk oranı ve kira hesaplamasında önem kazanıyor.

* Hukuki prosedürler, sözleşme ve kira takibi dönemsel kiralama yetkilisinin denetiminde gerçekleşiyor.
Vatan


Geri Dön