18 / 04 / 2024

Rıza Kutlu Işık kimdir?

Rıza Kutlu Işık kimdir?

Işıklar Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Rıza Kutlu Işık kimdir? Rıza Kutlu Işık hangi işlere imza attı? İşte Işıklar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Kutlu Işık'ın biyografisi...



Rıza Kutlu Işık kimdir?

Rıza Kutlu Işık, 25 Şubat 1963 Bartın doğumlu. Lise öğrenimini Northfield Mount Hermon’da (ABD) tamamlamasının ardından Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümünden mezun olan Rıza Kutlu Işık, bugün Işıklar Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su. 


Rıza Kutlu Işık, TİSK Mikrocerrahi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı, Lösemili Çocuklar Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Eurosac (Avrupa Kağıt Torba Üreticileri Derneği) Başkan Yardımcısı olarak çalışmaktadır. 


T. Selüloz, Kağıt ve Kağıt Mamulleri Sanayii İşverenleri Sendikası Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı da yürütmektedir. 


Işık bir hobi olarak başlattığı şarap üretim faaliyetlerini  Ankara  Kalecik’de sürdürmekte ve ürettiği şaraplar, piyasada Chateau Kalecik markası adı altında satılmaktadır. 


Rıza Kutlu Işık, evli ve üç çocuk sahibi. Işık, İngilizce ve Fransızca biliyor.


Işıklar Holding

Işıklar Yatırım Holding A.Ş. Haziran 1977 yılında Çumra Kağıt sanayii A.Ş. olarak kuruldu. Haziran 1994 yılında hisse senetlerinin % 10,72 sini halka arz ederek İMKB de işlem görmeye başlayan kuruluş, Ağustos 1998 yılında Baksan ve Eltaş kraft torba şirketleri ile birleşerek Işıklar Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş. ünvanını aldı. 140.000.000TL ödenmiş sermayeli şirketimiz kayıtlı sermaye sistemi içinde 500.000.000TL kayıtlı sermaye tavanıyla faaliyet göstermektedir.


İlk kuruluş yıllarında kraft ambalaj şirketi olarak faaliyet gösteren kuruluş, zaman içinde inşaat, enerji, döküm ve AVM sektörlerine yaptığı yatırımlarla büyümüş ve 2010 yılı Şubat ayında şirket ana sözleşmesinin isim, maksat ve mevzuu maddelerini değiştirerek mevcut tüzel kişilik ''Işıklar Yatırım Holding A.Ş.'' ünvanı ile bir holding şeklinde yapılandırılmıştır. Kuruluşun ana faaliyet konusu; istikrarlı temettü sağlayabileceği, uygun bulduğu alanlarda kurulmuş veya kurulacak şirketlere ortak olmak ve ortak bulunduğu şirketlerin sermaye arttırımlarına iştirak etmektir.



Işıklar Holding, Kuzey Irakta çimento fabrikası yapacak!
Niğbaş Niğde Beton'da Rıza Kutlu Işık yönetim kurulu başkanlığı görevini yerine getiriyor!
Işıklar Holding'in patronu Rıza Kutlu Işık, 3. Dan kara kuşak sahibi karateci!



Geri Dön