18 / 04 / 2024

Rize Ardeşen'de kentsel dönüşüm yıkımları başladı!

Rize Ardeşen'de kentsel dönüşüm yıkımları başladı!

Ardeşen Belediyesi Fatih mahallesinde bulunan balıkhanelerin yıkımına start verdi. Hakan Gültekin: "Ardeşen'de, kentsel dönüşümde bu kapsamda ilk kez böyle bir yıkımın gerçekleşiyor olması memnuniyet vericidir." dedi.



Ardeşen Belediyesi Fatih mahallesinde bulunan balıkhanelerin yıkımına start verdi. 

Rize'nin Ardeşen İlçesi Belediye Başkanı Hakan Gültekin, Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Birimi'ne yaptığı açıklamada; "Ardeşen Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ilk kez böyle bir uygulamaya giderek belediyenin hedeflediği Mega Projeler için önemli bir adımı da atmış olduk. 


Ardeşen Belediyesi'nin gerçekleştirmiş olduğu bu yıkımla cami, terminal, park, Dolana Deresi köprü geg'şi ve bağlantı yolu gibi birçok projenin hayata geçirilmesinde de önemli bir sacayağı oluşturacaktır. Ardeşen'de, kentsel dönüşümde bu kapsamda ilk kez böyle bir yıkımın gerçekleşiyor olması memnuniyet vericidir. 


Engelliler Derneği ve Atmacacılar Derneği gibi bazı STK'nın da yer aldığı Balıkçılar Barınağı mevkiinin hiçbir olumsuzluk yaşanmadan, muhataplar arasında tam bir mutabakat ve suhuletle gerçekleştirilmiş olması ayrıca memnuniyet vericidir. Bu manda özveride bulunan tüm esnaf kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Bu yıkımın Ardeşen'in yeniden imarı için önemli bir adım olduğunu düşünerek Tüm Ardeşen Halkına hayırlı olmasını diliyorum." açıklamasında bulundu. 


Zümrüt Rize


Geri Dön