29 / 03 / 2024

Rize- Artvin Havalimanı, Rizelileri sevindirdi!

Rize- Artvin Havalimanı, Rizelileri sevindirdi!

TÜRKİYE’de deniz dolgusu ile inşa edilecek Rize- Artvin Havalimanı için Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararının çıkması, Rizeliler'i sevindirdi.



Rize- Artvin Havalimanı projesi için YPK'nın aldığı karar, Rize’de sevinçle karşılandı. Kararın bir an önce hayata geçirilmesini ve yapım çalışmalarının başlatılmasını beklediklerini ifade eden Rizeliler, gelişime katkı sağlayacak havalimanı projesi ile istihdam ve turizminde olumlu yönde gelişeceğine inandıklarını söyledi.


RTSO Başkanı Karamehmetoğlu: Bölgemize çok şey katacak

Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, havalimanı projesinin bölgenin ve ülkenin en önemli projelerinden biri olduğunu belirterek, projede emeği geçen başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere herkese teşekkür etti. Havalimanı olmayan kenti ikinci ligde top koşturan takıma benzeten Karamehmetoğlu, "Bizim belki arsamız yok ama muhteşem bir doğamız var. Bu doğal güzellikleri ülke ve dünya insanı ile paylaşmak istiyoruz. Bunun en önemli alt yapılarından biri de havalimanıdır. Bölgemize çok şey katacağına inanıyorum" dedi.


'Rize'yi turizme hazırlamamız gerek'

12 ay turizmi hedefi olan Rize’de havalimanının devreye girmesiyle birlikte turist sayısının 3’e katlanmasını beklediklerini kaydeden Karamehmetoğlu, "Rize’yi turizm yönünden geleceğe hazırlamamız gerekiyor. Devletimiz alt yapı eksikliklerini gideriyor. Bölgemizde 5 yıldızlı otellerin de tamamlanması ile birlikte Rize bir turizm cazibe merkezi haline gelecek. Bu güzellikleri gelecekte hep beraber yaşayacağız" diye konuştu.


Rize-Artvin havalimanı projesi

Rize-Artvin Havalimanı, Pazar ilçesi Yeşilköy Köyü ile Kız Kulesi mevkisi arasındaki 266 hektarlık alanda, kıyıdan 26 ila 32 metre uzaklıktaki deniz dolgu alanında yapılacak. Derinlik yapısı itibariyle dünyada ilk olma özelliğini taşıyacak havalimanı inşaatında 100 milyon ton civarında taş kullanılacak. Proje kapsamında saatte 36 uçağın iniş kalkış yapabileceği 45 metre eninde ve 3 bin metre uzunluğunda pist ile apron inşa edilecek. Genel olarak yolcu ve kargo uçaklarına hizmet verecek olan Rize Havalimanı' nın ayrıca kompozisyon sınıfı D, türbülans sınıfı ağır, kalkış ağırlığı 150 bin kilogramdan fazla olan uçaklara da hizmet vermesi bekleniyor.


Akşam 

Bu haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı


Kararın bir an önce hayata geçirilmesini ve yapım çalışmalarının başlatılmasını beklediklerini ifade eden Rizeliler, havalimanı projesi ile istihdam ve turizminde olumlu yönde gelişeceğine inandıklarını söyledi. Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, havalimanı projesinin bölgenin ve ülkenin en önemli projelerinden biri olduğunu belirtti.


BÖLGE CANLANIR

Havalimanı olmayan kenti ikinci lig takımına benzeten Karamehmetoğlu, “Bizim belki arsamız yok ama muhteşem bir doğamız var. Bu doğal güzellikleri ülke ve dünya insanı ile paylaşmak istiyoruz. Bunun en önemli alt yapılarından biri de havalimanı. Bölgemize çok şey katacak” diye konuştu.


TURİZMDE HIZLANMALI

12 ay turizmi hedefi olan Rizede havalimanının devreye girmesiyle turist sayısının üçe katlanmasını beklediklerini kaydeden Karamehmetoğlu, “Rize'yi turizmde geleceğe hazırlamamız gerekiyor. Devletimiz alt yapı eksikliklerini gideriyor. Bölgemizde 5 yıldızlı otellerin de tamamlanması ile Rize turizm cazibe merkezi olur” dedi.


Yeni Şafak 



Haber Dünya Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



Artvin'e yeni deniz üzeri havalimanı Ordu-Giresun Havalimanı'ndan sonra Türkiye'nin ikinci deniz üzerine dolgu yöntemiyle inşa edilecek havalimanı Rize-Artvin Havalimanı için Yüksek Planlama Kurulu kararı çıktı. Havalimanının pist boyutu 45 metre genişliğinde ve 3 kilometre uzunluğunda planlanıyor. Terminal binası ve diğer üstyapı tesisleriyle havalimanı yılda 2 milyon yolcuya hizmet edebilecek. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Başkanlığı yatırım tutarının 600 milyon lirası altyapı, 150 milyon lirası üstyapı olmak üzere 750 milyon lira olmasını planlıyor.


Dünya



Geri Dön