20 / 04 / 2024

Rize Kıble Dağı Camisine yoğun ilgi!

Rize Kıble Dağı Camisine yoğun ilgi!

Rize Güneysu'nda Kıble Dağı'nın zirvesine yapılan cami adeta ziyaretçi akınına uğruyor. 14 Ağustos 2015'te ibadete açılan caminin ziyaretçi sayısı her geçen gün artıyor.



Rize Kıble Dağı'nın zirvesine 1,5 yıllık çalışma sonucu inşa edilen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rize ziyareti sırasında 14 Ağustos 2015'te ibadete açılan caminin ziyaretçi sayısı her geçen gün artıyor. Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş, caminin çok önemli bir konuma sahip olduğunu söyledi. Camiyi görmek üzere Türkiye'nin çeşitli illerinden ziyaretçilerin geldiğini ifade eden Baydaş, "Çok özel ve önemli bir eser. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu camiye özel bir ilgisi var. Caminin yapılması talimatını da kendisi vermiştir. Her aşamasını yakinen takip etmişti. Böyle bir eserin ilimizde bulunmasından dolayı çok memnunuz" dedi. 


Ziyaretçi sayısı 100 bini aştı 


Kaymakam Baydaş, "Özellikle cuma, cumartesi ve pazar günleri çok yoğun bir ziyaretçi ağırlıyoruz. Cuma namazlarında yoğunluk had safhada. Ziyaretçi sayısının 100 binleri aştığını biliyoruz. Yüzlerce araç orada trafiği tıkanma noktasına getiriyor" dedi. 



Akşam


Geri Dön