27 / 04 / 2024

Rize Millet Bahçesi'nin adının değiştirilmesi mecliste!

Rize Millet Bahçesi'nin adının değiştirilmesi mecliste!

Rize'nin Fındıklı ilçesindeki Millet Bahçesi'nin adının değiştirilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Rize'nin Fındıklı ilçesindeki Millet Bahçesinin adının değiştirilmesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu, sorusunun İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlandırılmasını istedi. 

CHP'li Tanrıkulu, ''Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim'' diye konuştu.

Tanrıkulu, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Rize'nin Fındıklı İlçesinde İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan inceleme sonrasında Belediye Başkanı ve 7 CHP'li Meclis Üyesi hakkında Millet Bahçesinin adını '100. Yıl Atatürk Parkı' olarak değiştirdikleri ve tabela yaptırarak kamu zararı oluşturdukları gerekçesiyle soruşturma izni verdiği iddiası basına yansımıştır.''

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu'nun soruları:
1. Belediye Meclisi kararıyla Millet Bahçesinin adinin “100'üncü Yıl Atatürk Parkı" ve parkın içinde bulunan Millet Kıraathanesinin adını da "Kazım Koyuncu Kültür ve Sanat Evi" olarak değiştirilmesi akabinde, Kaymakamlığın kararı onaylamama ve iade etme gerekçesi nedir? 

2. Belediye Meclisinden ikinci kez isim değişikliği kararı çıkmasının ardından Bakanlığınızca belediye başkanı ve yedi meclis üyesi hakkında inceleme başlatılmasının gerekçesi nedir? 

3. Değiştirilen tabelanın AKP döneminde 60 bin liraya yapıldığı iddiaları göz önüne alındığında, kamu malını zarara uğrattığı gerekçesi ile başlatılmış bir soruşturma bulunmakta midir? 

4. 9 Aralık 2020 tarihi itibariyle Türkiye genelinde illere göre toplam kaç belediye park, bahçe, sokak, cadde isimleri değiştirilmiştir? Belediyelere göre dağılımı nasıldır? 

5. 9 Aralık 2020 tarihi itibariyle Türkiye genelinde illere göre toplam kaç Belediye Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi hakkında isim ve tabela değiştirme gerekçesiyle soruşturma başlatılmıştır? 


Geri Dön