25 / 04 / 2024

Rize Timya Vadisi'nde dönüşüm çalışmaları durduruldu!

Rize Timya Vadisi'nde dönüşüm çalışmaları durduruldu!

Rize İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Murat Yazıcı, inşaat alanında önceden yapılan sondaj verileri ile belirlenen toprak yapısına göre önlem alınması gerektiğini, ancak önlem alınmadığının anlaşıldığını söyledi.



Rize İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Murat Yazıcı, inşaat alanında önceden yapılan sondaj verileri ile belirlenen toprak yapısına göre önlem alınması gerektiğini, ancak önlem alınmadığının anlaşıldığını söyledi. Rize'de, kentsel dönüsiim projesi kapsamında  TOKİ  tarafından 7.8 hektar alanda inşa edilmeye başlanan 759 konut ile alışveriş merkezi ve cami inşaatında, 8'inci kata ulaşılan bir binanın zemininde kayma olduğu iddiaları üzerine çalışma durduruldu. İnşaat sahası bitişiğinde önceden boşaltılan 6 kadı bir binanın da yan yatması üzerine TOKİ tarafından bölgede zemin sondaj çalışması başlatıldı. Hak sahibi vatandaşlar ise 18 ayda tamamlanacağı belirtilen konutların 3 yılı geçmesine rağmen bitirilememesine tepki gösterdi.


BELEDİYE BAŞKANI; BAZI ŞÜPHELER OLUŞTU 

Rize Belediye Başkanı AK Partili Reşat Kasap ise, Timya Vadisi'ndeki konut inşaatlannda bir yavaşlama olduğunu belirterek, "Bazı şüpheler oluştu. Bunları ortadan kaldırmak için TOKİ taralından test ve sondajlar yapılıyor. O konutlarda oturacak insanların içini rahatlatacak sonuçlan bekliyoruz" dedi. 


Meydan


Geri Dön