23 / 04 / 2024

Rize'de 1 milyon 853 bin TL'ye mal olan yüzme havuzu açılamıyor!

Rize'de 1 milyon 853 bin TL'ye mal olan yüzme havuzu açılamıyor!

Rize'de çöple oluşturulan dolgu alana yapılan yüzme havuzunda, yoldan geçen ağır taşıtların yarattığı titreşimle çatlaklar oluştu. 1 milyon 853 bin TL'ye mal olan havuz su tutmadığı için açılamıyor...



Rize'de çöple oluşturulan dolgu alana yapılan yüzme havuzunda, yoldan geçen ağır taşıtların yarattığı titreşimle çatlaklar oluştu. 1 milyon 853 bin TL'ye mal olan havuz su tutmadığı için açılamıyor.


RİZE'de çöp dolgusu ile kazanılan alanda inşa edilen yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, karayolundan geçen ağır tonajlı araçların oluşturduğu titreşim yüzünden zemininde çatlaklar meydana geldiği için su tutmuyor. Bir yıl önce yapımı tamamlanan havuzun açılabilmesi için zemin taşları sökülerek zemin iyileştirme çalışması başlatıldı. 


UYGUN TEMEL KULLANILMADI İnşaat Mühendisleri Odası Rize Şube Başkanı Murat Yazıcı, havuzda uygun temel tipinin kullanılmadığını belirterek şunları söyledi: "Çöp dolguya uygun temel tipini, kum kazığı veya fore kazığı tiplerini seçmediğiniz takdirde oradaki titreşimi alamazsınız. Titreşimi almadan binayı tesis ederseniz betonda çatlakların oluşması olasıdır. O nedenle su tutmaması gayet doğal. 


Zeminin iyileştirilerek güçlendirilmesinden başlayarak havuzun tabanı uygun temel tipi ile yapılmalı." İhaleyi kazanan firma 1 milyon 853 bin liralık projeyi geçen yıl tamamladı ancak havuz hizmete alınamadı. 


Habertürk Gazetesi 


Geri Dön