24 / 04 / 2024

Rize'de heyelan: 1 ev çöktü!

Rize'de heyelan: 1 ev çöktü!

Rize'nin Hemşin ilçesinde şiddetli sağanak yağışın nedeniyle meydana gelen heyelan sonucunda bir ev çöktü. Çöken evin enkazı altında kalan Mecit Alparslan yaralı olarak kurtarıldı. 



Rize'de Hemşin Deresi'nin taşması sonucu bazı köy ve mahalle yolları ulaşıma kapatıldı. Hemşin'de saatte metrekareye düşen 160 kilogram yağış sel ve heyelanlara neden oldu. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; ilçenin Yaltkaya köyünde heyelan sonucu bir ev yıkıldı. Enkaz altında kalan Mecit Alparslan ise yaralandı. Enkaz altından vatandaşların yardımıyla çıkartılan Alparslan, ambulansla Kaçkar Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp tedavi altına alındı. 

İlçede Hemşin Deresi taştı, bazı mahalle ve köy yolları ulaşıma kapandı. Hemşin Belediyesi ve karayolları ekipleri kapalı yolları ulaşıma açmak için çalışmalar gerçekleştirildi. İlçeye AFAD ekipleri sevk edilirken, Kaymakamlık bünyesinde kriz merkezi oluşturuldu.    

'İNŞALLAH BÜYÜK BİR AFET YAŞAMAYIZ'

Hemşin Belediye Başkanı Halim Kazım Bekar, ilçede yoğun yağışın etkisinin sürdüğünü ifade ederek yağışların sabah saatlerine kadar devam edeceğini ifade etti. Bekar, "İlçede bir evimiz heyelan sonucu çöktü. Bir vatandaşımız yaralı. Bazı köy ve mahalle yollarında hasarlar var. Çok ciddi bir miktarda yağış var. Yağış sabah saatleriner kadar sürecek. Teyakkuz halindeyiz. İnşallah büyük bir afet yaşamayız" açıklamasında bulundu.


Geri Dön