27 / 04 / 2024

Rönesans Holding ile RDIF arasında yatırım iş birliği anlaşması imzalandı!

Rönesans Holding ile RDIF arasında yatırım iş birliği anlaşması imzalandı!

RDIF ile Rönesans Holding arasında toplam 400 milyon dolarlık yatırım iş birliği anlaşması imzalandı. Anlaşmayla birlikte Rusya Federasyonu’ndaki sağlık, inşaat, altyapı ve emlak sektörlerindeki uygun yatırımlara odaklanılacak.



Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) ile Türk şirketi Rönesans Holding arasında toplam 400 milyon dolarlık yatırım iş birliği anlaşması imzalandı.


RDIF’ten yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün Rusya’nın St. Petersburg kentine gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında, RDIF ve Rönenans Holding arasında toplam 400 milyon dolarlık yatırım iş birliği anlaşması imzalandığı belirtildi.


Açıklamada, RDIF ve Rönesans Holding’in anlaşmayla birlikte Rusya Federasyonu’ndaki sağlık, inşaat, altyapı ve emlak sektörlerindeki uygun yatırımlara odaklanacağına yer verildi.


Rönesans Holding ile RDIF arasında yatırım iş birliği anlaşması imzalandı!


RDIF Başkanı Kiril Dimitriyev, yaptığı açıklamada, Rönenans Holding ile işbirliğinin devam edecek olmasından memnun olduklarını belirterek, “RDIF olarak Rönesans Holding’in inşaat, emlak ve sağlık gibi sektörlerdeki önemli deneyimleri bulunan Türk ortağımızla uygun yatırımlar arayacağız.” dedi.


Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak da Rusya’da kurulmuş bir şirket olarak bu ülkeyi her zaman en önemli yatırım ortağı olarak gördüklerine işaret ederek, “RDIF ile birlikte çalışarak Rusya ve Türkiye arasındaki yatırım iş birliğini arttırmayı dört gözle bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.


Rus hükûmetinin 22 Temmuz’da aldığı kararla, Rusya ve Türkiye ortak bir yatırım fonu kurulması da dahil olmak üzere birçok alanda iş birliğine devam etme kararı almıştı.


AA


Haber PR Ajansından şöyle yayınlandı


Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya Federerasyonu’na gerçekleştirdiği resmi ziyaretle eş zamanlı olarak Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) ve Rönesans Holding, stratejik bir anlaşmaya imza attı.




Sağlık, inşaat, altyapı ve ticari gayrimenkul sektörlerinin öncelikli sektörler olarak belirlendiği anlaşma kapsamında her şirket 200’er milyon dolar olmak üzere toplamda 400 milyon dolar yatırım yapabilecek.




Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) ile Türkiye’nin müteahhitlik ve gayrimenkul yatırım firmalarından Rönesans Holding, ortak yatırım faaliyetlerinin geliştirilmesi kapsamında önemli bir anlaşmaya vardı.




Taraflar bu anlaşma ile, Rusya Federasyonu’nda önemli yatırım fırsatlarına odaklanacak. Anlaşma kapsamında, sağlık, inşaat, altyapı ve ticari gayrimenkul sektörleri öncelikli sektörler olarak belirlendi.




Anlaşma, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya Federerasyonu’na gerçekleştirdiği resmi ziyaretle eş zamanlı olarak imzalandı. Gerçekleştirilen işbirliği ile şirketler toplamda 400 milyon dolarlık yatırım yapabilecek.




“İKİ ÜLKE ARASINDAKİ YATIRIM BAĞLARINI GÜÇLENDİRECEĞİZ”





Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak ise, “Bu ülkede doğmuş olan bir şirket olarak, Rusya’yı her zaman en sağlam ve en önemli ülkelerden biri olarak değerlendirdik” diye konuştu. “Kurulduğumuz günden bu yana, çok farklı projeleri başarı ile tamamladık ve bu pazarda güçlü ilişkiler geliştirdik. Bu ilişkileri bir adım daha ileri götürerek RDIF ile ortaklık kurmaktan ve Türkiye ile Rusya arasındaki yatırım ortaklığının güçlenmesine katkı sağlamaktan gurur duyuyoruz” diyen Ilıcak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her iki ülkede de ortak projeleri hayata geçirmemizi sağlayacak bu işbirliğinin, hem Rusya hem de Türkiye’yi daha güçlü kılacağına inancımız tam.”





Konuya ilişkin açıklama yapan Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) CEO’su Kirill Dmitriev, “Rönesans Holding ile işbirliğimizi sürdürüyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. RDIF ve Rönesans Holding olarak Rusya’daki cazip projeleri değerlendiriyoruz. Bu süreçte, Rönesans Holding’in altyapı, inşaat, sağlık, enerji ve gayrimenkul geliştirilmesi alanlarındaki deneyim ve gücünden faydalanacağız. Rusya ve Türkiye’de ortak projeler yürütmekteki bağlarımız ve deneyimimizin, iki ülke arasındaki yatırım ortaklığının güçlenmesine önemli bir katkı sağlayacağını umuyoruz” dedi.



PR



Haber Cumhuriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmesinin başladığı sıralarda iki ülke arasındaki işbirliğinin artacağının ilk sinyalleri olarak yorumlanan bir anlaşma duyuruldu. Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) tarafından yapılan yazılı açıklamada, RDIF ve Rönenans Holding arasında toplam 400 milyon dolarlık yatırım iş birliği anlaşması imzalandığı belirtildi. Her tarafın 200 milyon dolarlık katkı yapacağı anlaşmanın ağırlık noktalarını Rusya Federasyonu’ndaki sağlık, inşaat, altyapı ve emlak sektörlerindeki uygun yatırımların oluşturacağı belirtildi. RDIF Başkanı Kiril Dimitriyev, yaptığı açıklamada, Rönenans Holding ile işbirliğinin devam edecek olmasından memnun olduklarını belirterek, “RDIF olarak Rönesans Holding’in inşaat, emlak ve sağlık gibi sektörlerdeki önemli deneyimleri bulunan Türk ortağımızla uygun yatırımlar arayacağız” dedi.


Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak da Rusya’da kurulmuş bir şirket olarak bu ülkeyi her zaman en önemli yatırım ortağı olarak gördüklerine işaret ederek, “RDIF ile birlikte çalışarak Rusya ve Türkiye arasındaki yatırım işbirliğini arttırmayı dört gözle bekliyoruz” ifadelerini kullandı.


Sermayesi 10 milyar dolar


Rezerv sermayesi yaklaşık 10 milyar dolar olan RDIF, 2010 yılında Rusya’nın belirsiz iş ortamında yabancı firmaların daha rahat yatırım yapabilmeleri amacıyla ortak yatırımlar yapması için kuruldu.


Cumhuriyet


Geri Dön