19 / 04 / 2024

Rönesans Holding Kanal İstanbul'a talip!

Rönesans Holding Kanal İstanbul'a talip!

Rönesans Holding ve Rusya Rönesans İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Düzyol, İstanbul'a ikinci bir Boğaz getirecek olan Kanal İstanbul ihalesi için çalışma yaptıklarını açıkladı...



Bu yıl içinde ihaleye çıkması beklenen Kanal İstanbul için dev firmalar şimdiden sıraya girdi. Rönesans Holding ve Rusya Rönesans İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Düzyol, İstanbul'a ikinci bir Boğaz getirecek olan Kanal İstanbul ihalesi için çalışma yaptıklarını açıkladı.

4'LÜ KONSORSİYUM


Sabah Gazetesi'nden Seda Tabak'ın haberine göre, 45 kilometrelik kanal projesini tek bir şirketin üstlenmesinin zor olduğunu ifade eden Düzyol, içinde Hollandalı ve Belçikalılar'ın olduğu, finans tarafında da Japonlar'ın yer alabileceği bir konsorsiyum düşünüldüğünü söyledi. Kanal İstanbul ölçeğinde bir projenin Avrupa'da büyük iştah yarattığını ancak finansman konusunda bilgi beklentisi olduğunu sözlelerine ekleyen Düzyol, kanalın 5 - 10 yıl içinde etrafında bir şehir yaratacağına dikkat çekti.

Rönesans Holding Kanal İstanbul a talip!

Rusya'da nükleer santral inşaatında çalışma lisansı olan tek yabancı firma olduklarını söyleyen Düzyol, son olarak St. Petersburg'da bir nükleer tesisin yapımında rol aldıklarını kaydederek, bu deneyimle Akkuyu Nükleer Santrali'nde de istenirse görev alabileceklerini belirtti.

2.5 MİLYAR DOLAR


Rönesans Holding, Rusya'nın St. Petersburg şehrine 2.5 milyar dolara mal olacak dev bina inşa ediyor. Gazprom'un merkezi olacak, 462 metre uzunluğuna sahip Lakhta Center, Avrupa'nın en yüksek binası olacak.  Rönesans İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Avni Akvardar da 1993'ten bu yana Rusya ve çevresinde 525 projeyi başarıyla tamamladıklarını söyleyerek "İnşaat grubumuzun devam eden 18 projesi var. Bunların 10'u bina, 8'i endüstriyel tesis. Toplam 3.7 milyar dolarlık iş yapıyoruz" dedi.

-50 DERECEDE ÇALIŞTIK


Cenk Düzyol ise, St. Petersburg'daki gökdelenle ilgili şu bilgileri verdi: "Lakhta Center inşaatında 18 ülkeden 20 bin kişi çalıştı. Projenin sadece temelinde kullanılan metallerle, Eyfel Kulesi'nin bir kopyası daha inşa edilebilir. Laktha Center'ın kule bölümü, helikopter yardımı olmadan, Avrupa'nın en yüksek vinci tarafından monte edildi. Bugün en zorlu coğrafyalarda gerçekleştirdiğimiz projelerde, Türk mühendislerinin başarıları konuşuluyor. İsviçre Alplerinde inşa edilen dünyanın en uzun demiryolu tünelinde, dünyanın doğalgazdan benzin üreten en büyük endüstriyel tesisinde ya da Kuzey Kutbu'nda -50 derece inşa edilen projemizde onların imzası var."

 

 


Geri Dön