26 / 04 / 2024

Rönesans'tan Türkmenistan’a çok amaçlı otel ve iş merkezi!

Rönesans'tan Türkmenistan’a çok amaçlı otel ve iş merkezi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Rönesans Holding bünyesinde faaliyet gösteren Rönesans Endüstri Tesisleri, Türkmenistan'da  çok amaçlı otel ve iş merkezi hayata geçirdi. 



Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Rönesans Holding bünyesinde faaliyet gösteren Rönesans Endüstri Tesisleri’nin Türkmenistan’da hayata geçirdiği Garagum Çok Amaçlı Otel ve İş Merkezi, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguly Berdimuhamedov’un katılım gösterdiği törenle açıldı. 

Rönesans Endüstri Tesisleri, Türkmenistan Aşkabat’ta Eylül 2018 tarihinde inşasına başlamış olduğu çok amaçlı otel ve iş merkezi projesini, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüse rağmen planlanan zaman içerisinde tamamladı. Garagum Çok Amaçlı Otel ve İş Merkezi’nin 19 Kasım'daki açılış töreni, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguly Berdimuhamedov ile Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak’ın katılımıyla yapıldı.

Rönesans tan Türkmenistan’a çok amaçlı otel ve iş merkezi!

Gerçekleştirilen açılış törenine hükümet üyeleri, milletvekilleri, bakanlık ve sektörel daire başkanları ile beraber askeri ve adli kurum yöneticilerinden meydana gelen devlet erkanının dışında sivil toplum kuruluşları ve medya temsilcileri de katlım sağladı. Garagum Çok Amaçlı Otel ve İş Merkezi'nde emeği geçenleri kutlayan Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguly Berdimuhamedov, gerçekleştirilen törenden sonra Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak ile beraber oteli ve farklı özelliklere sahip odaları gezdi ve bazı incelemeler yaptı. 

Rönesans tan Türkmenistan’a çok amaçlı otel ve iş merkezi!


 Türkmenistan’ın milli kültürünü yansıtıyor
 

Garagum Çok Amaçlı Otel ve İş Merkezi projesinin tasarımında, dünyanın en geniş su kanalının da geçtiği ve kapladığı alan bakımından dünyanın en büyük çölleri arasında yer alan Garagum Çölü’nden ilham alındı. Garagum Çok Amaçlı Otel ve İş Merkezi projesi, Aşkabat Uluslararası Havalimanı’nın yakınında, A. Niyazov Caddesi ile Hoca Ahmet Yesevi Caddesi'nin kesiştiği noktada hayata geçirildi. Projedeki ‘Türkmen Çadırı’ mimarisinde çok amaçlı bina yer alıyor. 

Rönesans tan Türkmenistan’a çok amaçlı otel ve iş merkezi!

28 bin 573’ü kapalı alan olmak üzere toplam 68 bin 900 metrekare alana sahip olan ote projesinin  cepheleri için dizayn edilen LED ekranlarda da ‘İpek Yolu’ temalı animasyonlara yer veriliyor. Mimarisiyle dikkat çeken otel projesinde 47 adet lüks, 14 adet süper lüks, 17 adet standart, 8 adet suit  ve 1 adet VIP olmak üzere toplam 87 oda yer alıyor.  Bunun dışında otelde 500 kişilik banket salonu, kahvaltı salonu, çok amaçlı iş merkezi, A’la carte restoran, ana restoran, üst düzey devlet yetkilileri için çalışma ve görüşme odaları ve  uluslararası konferans - forumlara ev sahipliği yapabilecek kongre salonu da mevcut. 

Garagum Çok Amaçlı Otel ve İş Merkezi, projesinde ayrıca banka şubesi, güzellik salonları, kapalı yüzme havuzu, jakuzi, hediyelik eşya mağazaları, fitness salonu, Türk hamamı, sauna, buhar ve buz odalarından oluşan SPA bölümü de mevcut.


Rönesans Holding, Türkmenistan'da yeni projelere başlıyor!


Geri Dön