18 / 04 / 2024

Ruhsar Pekcan'dan Arnavutluk açıklaması: Toplu konut projelerini birlikte gerçekleştirmeye hazırız!

Ruhsar Pekcan'dan Arnavutluk açıklaması: Toplu konut projelerini birlikte gerçekleştirmeye hazırız!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, altyapı yatırımları özelinde Türk müteahhitlik firmalarının bugüne kadar Arnavutluk’ta yaklaşık 1,8 milyar dolar değerinde 31 proje hayata geçirdiğini belirtti. Pekcan, Arnavutluk'ta "Toplu konut projelerini birlikte gerçekleştirmeye hazırız" dedi.



Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye-Arnavutluk Ticaret ve Sanayi Odası Forumu 1. Ekonomi Konferansı'nda önemli açıklamalarda bulundu. 

Ruhsar Pekcan, Türk firmalarının Arnavutluk'ta gerçekleştirmiş oldukları yatırımların piyasa değerinin 1 milyar dolara yaklaştığını belirterek, "Bu sayının daha da artması için önemli fırsatlar var. Sanayide, turizmde, tarımsal teknolojilerde ve altyapı yatırımlarında önemli iş imkanları olduğu açıktır" diye konuştu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Türkiye ve Arnavutluk arasındaki sağlam dostluğun köklü temelleri olduğuna vurgu yapan Pekcan, şöyle konuştu: 

"Türk firmaları bugüne kadar Arnavutluk'ta telekomünikasyon, finans, enerji, madencilik ve tarımsal üretim gibi önemli sektörlerde yatırımlar yaptı. Farklı ölçeklerde 600'ün üstünde firmamızın Arnavutluk'ta faaliyet gösterdiğini biliyoruz. Bu sayının artması için önemli imkan ve fırsatlar bulunuyor."

Ruhsar Pekcan dan Arnavutluk açıklaması: Toplu konut projelerini birlikte gerçekleştirmeye hazırız!

Pekcan, altyapı yatırımları özelinde Türk müteahhitlik firmalarının bugüne kadar Arnavutluk’ta yaklaşık 1,8 milyar dolar değerinde 31 proje hayata geçirdiğini dile getirerek, şunları söyledi: 

"Arnavutluk'un gelişen ekonomi ve altyapı sürecine paralel olarak müteahhitlik projelerinin de artmasını arzu ediyoruz. Özellikle Arnavutluk'un öncelikli olarak gördüğü Divjaka Turizm Bölgesi'nin geliştirilmesi, Durres Limanı'nın yenilenmesi, Muria-Milot ve Milot-Fier otoyollarının inşası ve diğer kara yolu, sağlık hizmetleri ve toplu konut projelerini birlikte gerçekleştirmeye hazırız."

Türk müteahhitlerin gözü Azerbaycan’da!


Geri Dön