19 / 04 / 2024

Fi Yapı'dan deprem açıklaması: Tüm projelere deprem performans analizi yapılacak!

Fi Yapı'dan deprem açıklaması: Tüm projelere deprem performans analizi yapılacak!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, olası Marmara depremi de gündem oldu. Fi Yapı'dan deprem açıklaması: Tüm projelere deprem performans analizi yapılacak!



Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerindeki 10 ilde yıkıma sebep olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından, binaların dayanıklılığı gündem oldu. Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra binlerce bina yıkılırken, binlerce vatandaş hayatını kaybetti, binlerce kişi de yaralandı. 

Murat Kurum, dün gerçekleştirdiği açıklamasında hasar tespit çalışmaları çerçevesinde 387 bin 346 binanın incelendiğini vurgulayarak, acil yıkılması gereken 50 bin 576, az hasarlı veya hasarsız 279 bin 655 bina olduğunu aktardı. 

Bu gelişmelerin ardından Marmara depremi ve İstanbul'daki binaların dayanıklılığı da gündem oldu. Fi Yapı'dan projeleri ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. 

Fi Yapı dan deprem açıklaması: Tüm projelere deprem performans analizi yapılacak!

Fi Yapı'dan gelen son dakika açıklamasında Marmara bölgesinde olası deprem sebebiyle tüm projelerde “deprem performans analizi” yaptırılacağına dikkat çekildi. 

İşte ayrıntılar ve Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan'ın o açıklaması...


Geri Dön