24 / 04 / 2024

Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı Temmuz’da açılacak!

Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı Temmuz’da açılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) inşaatı durdurulan Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı Temmuz'da hizmete açılacak.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Twitter'dan yaptığı paylaşımda yapımı durdurulan Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı'nda çalışmalarının yeniden başladığını açıkladı. İnşaat çalışmalarının hızlandığını belirten İBB yeni füniküler hattının Temmuz ayında açılacağını dile getirdi.

İBB ayrıca yazılı açıklamasında yeni fünikülerin rengi için oylama yapılacağını açıkladı. 

Yatırım bedelinin 114 milyon 392 bin 854 TL olduğu Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı ile boğaz sahili ve Büyükdere Caddesi arasında ulaşım kolaylaşacak. 3 bin yolcu taşıyacak olan ve 0.8 kilometre hat uzunluğuna sahip olan fünikülerin seyahat süresi 2.5 dakika olcak. Füniküler hattının tasarlanması ve getirilmesi için 11 ay, aracın montajı ve testlerinin ise 2 ay süre tahmin ediliyor. Hattın yaya çıkışında deniz ulaşımını kolaylaştırmak adına bir iskele de yapılıyor. Bu iskele ile karşı tarafa kısa mesafeleri olacak yeni şehir hatları hedefleniyor. 

Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı tamamlandığında, Rumeli Hisarüstü istasyonundan M6 Levent-Hisarüstü-Boğaziçi Üniversitesi hattı ile entegre edilecek.

İstanbul metro inşaatları için 580 milyon dolarlık Eurobond ihracı!

 

Cansu Yılmaz/Emlakkulisi.com


Geri Dön