29 / 03 / 2024

Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı'nın yapımı Metrostav Ankara İnşaat'ın!

Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı'nın yapımı Metrostav Ankara İnşaat'ın!

Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı'nın yapım ihalesini Çek firması Metrostav Ankara İnşaat kazandı. Firma, hat inşaatı için 114 milyon 392 bin 854 lira teklif verdi.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Aşiyan Parkı ile ilgili açıklama yaptı. Parkta henüz proje çalışmalarının tamamlanmadığını, istasyon çıkışlarının nereden olacağının kesinleşmediğini, etüt için şantiye kurma çalışması yapıldığını açıkladı. 


Ancak etüt projesi 2 yıl önce tamamlandı ve inşaat için 7 Haziran 2017’de sözleşme imzalandı. Çek firması Metrostav  Ankara  İnşaat ihaleyi 114 milyon 392 bin 854 lira teklif veren kazandı.


İstasyonun giriş merpenleri, Orhan Veli Kanık’ın  heykelinin hemen yanında başlıyor. Parkın önemli bir kısmının aç-kapa yöntemiyle kazılması

amaçlanıyor.


2019 yılında tamamlanması planlanan hat 815 metre uzunluğunda olacak. Hattın Rumelihisar Üstü’ndeki istasyonu da Levent-Hisarüstü Raylı Sistemi’ne ait istasyona bağlantısı olacak.


Firmaya yer tesliminin yapılmasının ardından tepkilere neden olan inşaat çalışmaları geçtiğimiz günlerde başladı. 


Çek Metrostav firması ile ortak şirket kuran Ankara İnşaat firması 1999’da Cengiz Bolat, Leyla Bolat ve Ferhat Bolat tarafından kuruldu. Firma şuan Kabataş-Mahmutbey Metro Hattı’nın depo alanını da inşa ediyor.



Sözcü


Geri Dön