29 / 03 / 2024

Rumeli Hisarüstü Aşiyan Füniküler Hattı

Rumeli Hisarüstü Aşiyan Füniküler Hattı

Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı'nın yapım ihalesini Çek firması Metrostav Ankara İnşaat kazandı. Firma, hat inşaatı için 114 milyon 392 bin 854 lira teklif verdi.

Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı geliyor!

Rumeli Hisarüstü Aşiyan Füniküler Hattı 2 Mart'ta ihaleye çıkıyor. Hisarüstü Aşiyan arasını 2,5 dakikaya indirecek olan hattın 720 günde tamamlanması planlanıyor.

Aşiyan Evleri lansmana özel fiyatlarla satışta!

Aşiyan Evleri, Lizbon İnşaat imzasıyla Ankara Törekent'te yükseliyor. Aşiyan Evleri lansmana özel fiyatlarla satışta. Aşiyan Evleri ne kadar? Ankara Aşiyan Evleri kaç lira? İşte Aşiyan Evleri ile ilgili detaylar...

Tuna Aşiyan Konakları satışta! Peşin ödemede yüzde 10 indirim fırsatı!

Tuna İnşaat tarafından inşa edilen "Tuna Aşiyan Konakları" Ankara Gölbaşı’nda hayata geçti. 28 adet villadan oluşan projde indirim fırsatları ile satışa çıkarıldı. İşte projeye ilişkin tüm merak edilenler...

Mini Cabrio'nun Mayıs ayı fiyatları açıklandı! Hemen siz de alın! İşte 23 Mayıs 2022 fiyat listesi...

En dikkat çekici üstü açık otomobiller arasında yer alan Mini Cabrio'nun Mayıs ayı fiyatları belli oldu! Peki, Mini Cabrio fiyatları ne kadar? İşte 23 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Üstü açık araba isteyen herkes mutlaka bakmalı! BMW Z4 Roadster'dan şok eden fiyat!

BMW ailesinin en çok sevilen otomobili Z4 Roadster'ın Nisan ayına yönelik güncel fiyat listesi belli oldu!. Üstü açık, sportif bir araba arayanların kaçırmaması gereken bir otomobil markası. Peki BMW Z4 Roadster ne kadar? BMW Z4 Roadster kaç para? İşte 29 Nisan 2022 fiyat listesi

Tarihi Rumeli Hisarı'nın ortasına 22 adet konak projesi duyanları şaşkına çevirdi! İBB'den açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) AK Parti yönetiminde olduğu dönemde kentin sembol tarihi mekanlarından Rumeli Hisarı'na konut yapma girişiminde bulunduğu ortaya çıktı.

Ekrem İmamoğlu, Hisar Üstü Konağı'nı başkanlık köşküne dönüştürüyor iddiası!

İBB meclisinde AKP'li meclis üyesi Hüseyin Coşgun'dan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında şok bir iddia gündeme getirildi. Coşgun, İmamoğlu için Rumelihisarı'nda bulunan "Hisar Üstü Konağı"nın amacı dışında kullanılarak köşke çevrildiğini iddia etti.

Ekrem İmamoğlu Rumelihisarı'ndaki köşke yerleşecek!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ailesiyle beraber Rumeli Hisarı'nda bulunan şehitlik arazisi üzerinde inşa edilen köşke yerleşeceği iddia edildi. 

Ekrem İmamoğlu: Kendim için konut yapmam!

Sarıyer'de Rumelihisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı’nın ray kaynatma töreni yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, burada önemli açıklamalarda bulundu.

Rumelihisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı yıl sonunda açılıyor!

Merakla beklenen Rumelihisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı’nın ray kaynatma töreni yapıldı.

Beşiktaş'ta 12 milyon TL'ye icradan satılık dükkan!

İstanbul 10. İcra Dairesi Beşiktaş Rumeli Hisarı Mahallesi'nde yer alan dükkanı 12 milyon TL bedelle icradan satışa çıkardı.

İstanbul'da 2 senede 30 kilometrelik metro hattı açıldı!

İstanbul'da yeni metro hatlarının çalışmaları hız kesmiyor. 29 Ekim’de hizmete sunulması hedeflenen Rumeli Hisarüstü - Aşiyan Füniküler Hattı ile İstanbul’da son 2 senede 30 kilometre uzunluğunda raylı sistem hattı devreye alınmış olacak. 

Anadolu ve Rumeli Hisarı'nda restorasyon çalışmaları başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, şehrin sembolik yapılarından Anadolu ve Rumeli,Hisarları'nda restorasyon çalışmalarının başladığını dile getirdi. 

İstanbul'daki son Osmanlı ahşap evi satılıyor!

İstanbul Rumeli Hisarı'nda bulunan son Osmanlı ahşap evi 17 milyon 900 bin liraya satılığa çıktı.

Rumeli Hisarüstü Aşiyan Füniküler Hattı Haberi

Rumeli Hisarüstü Aşiyan Füniküler Hattı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Aşiyan Parkı ile ilgili açıklama yaptı. Parkta henüz proje çalışmalarının tamamlanmadığını, istasyon çıkışlarının nereden olacağının kesinleşmediğini, etüt için şantiye kurma çalışması yapıldığını açıkladı. 


Ancak etüt projesi 2 yıl önce tamamlandı ve inşaat için 7 Haziran 2017’de sözleşme imzalandı. Çek firması Metrostav Ankara İnşaat ihaleyi 114 milyon 392 bin 854 lira teklif veren kazandı.


İstasyonun giriş merpenleri, Orhan Veli Kanık’ın  heykelinin hemen yanında başlıyor. Parkın önemli bir kısmının aç-kapa yöntemiyle kazılması

amaçlanıyor.


2019 yılında tamamlanması planlanan hat 815 metre uzunluğunda olacak. Hattın Rumelihisar Üstü’ndeki istasyonu da Levent-Hisarüstü Raylı Sistemi’ne ait istasyona bağlantısı olacak.


Firmaya yer tesliminin yapılmasının ardından tepkilere neden olan inşaat çalışmaları geçtiğimiz günlerde başladı. 


Çek Metrostav firması ile ortak şirket kuran Ankara İnşaat firması 1999’da Cengiz Bolat, Leyla Bolat ve...