26 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu: Kendim için konut yapmam!

Ekrem İmamoğlu: Kendim için konut yapmam!

Sarıyer'de Rumelihisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı’nın ray kaynatma töreni yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, burada önemli açıklamalarda bulundu.



Sarıyer'de Rumelihisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı’nın ray kaynatma töreni yapıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, burada önemli açıklamalarda bulundu.

Ekrem İmamoğlu, bir gazetecinin yönelttiği "Aşiyan'da İBB'ye ait arazide kendiniz için bir konut yaptırdığınız yönünde iddialar var, ne söyleyeceksiniz bu konuda?" sorusuna yanıt verdi. 

 Ekrem İmamoğlu: Kendim için konut yapmam!

İmamoğlu, "Kendim için konut yapmam. Yok öyle bir iddia olmaz. Yani Aşiyan dediğiniz deniz kenarı zaten. Deniz kenarı İstanbul Büyükşehir Belediyesinin kendi arazileri, binaları vardır. Bu binaların kullanımları için kurum karar verir, bunun adı lojmandır, başka bir şeydir. Kendisi için birisi konut yapmaz. Böyle bir şey olmaz. Lojman yapar. Bu lojmanın nasıl yapıldığını da kamuoyuyla paylaşır. Gizli bir işimiz yok. Bazı inşaatlarımıza gece girmeye çalışan ajanslar, yan duvarına tırmanıp oradan görüntü almaya çalışan televizyonlar, böyle şeyler duyuyorum. O basına Allah akıl versin diyorum. Var olan büyükşehir belediyesinin binaları, yeni bir bina yapmak yok ama biz tarihi eserleri koruyoruz, binaları restore ediyoruz. Senin gibi basın mensuplarının bize soru sormasını, binanın duvarından tırmanıp, yan komşu binanın üstünden çıkıp kendi canını da tehlikeye atacak komik komik işlere başvurmasını istemiyoruz. Bize soru sorun biz cevap veririz. Zaten halkımızın bilgi alması gerektiği yerde de o bilgiyi veririz. Yaptığımız her şey kamu malı üzerindedir, kamuya aittir, kişiye ait değil." diyerek soruyu yanıtladı. 

Gazetecinin, "Sayın Başkan'ım bu soruyu mu komik buldunuz yoksa az önce bahsettiğiniz şeyleri mi?" demesinin ardından Ekrem İmamoğlu, "Yok, bak yine anlayış konusunda sorun yaşıyorsun. Soruyu bulmadım, soruna 'Güzel bir soru sordun.' dedim. Diğer komik yorumları ve girişimleri komik buldum ama anlama konusunda sorunun varsa bilmiyorum, tamam." şeklinde konuştu. 

Rumelihisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı yıl sonunda açılıyor!


Geri Dön