24 / 04 / 2024

Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı Ekim 2021'de açılacak!

Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı Ekim 2021'de açılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada inşası devam eden Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler hattının Ekim 2021'de hizmete açılacağını açıkladı.



 2017 yılında yapımına başlanan, 2019'da bütçe yetersizliği nedeniyle inşası durdurulan Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler hattı için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'dan sevindiren haber geldi. 

Başkan İmamoğlu, Haziran ayında yapımına yeniden başlanan ve çalışmaların hızlandırıldığı Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı'nın Ekim 2021'de hizmete açılacağını açıkladı. 

Yatırım bedelinin 114 milyon 392 bin 854 TL olduğu Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı ile boğaz sahili ve Büyükdere Caddesi arasında ulaşım kolaylaşacak. 3 bin yolcu taşıyacak olan ve 0.8 kilometre hat uzunluğuna sahip olan fünikülerin seyahat süresi 2.5 dakika olacak. Füniküler hattının tasarlanması ve getirilmesi için 11 ay, aracın montajı ve testlerinin ise 2 ay süre tahmin ediliyor. Hattın yaya çıkışında deniz ulaşımını kolaylaştırmak adına bir iskele de yapılıyor. Bu iskele ile karşı tarafa kısa mesafeleri olacak yeni şehir hatları hedefleniyor. 

Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı tamamlandığında, Rumeli Hisarüstü istasyonundan M6 Levent-Hisarüstü-Boğaziçi Üniversitesi hattı ile entegre edilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, füniküler hattının rengine İstanbul halkının karar vereceğini duyurmuştu.

Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı 2021'de açılıyor!

 

Cansu Yılmaz/Emlakkulisi.com


Geri Dön