28 / 03 / 2024

Ruslar için Türkiye, en çok sevilen yurtdışı tatil yerleri arasında birinci sırada!

Ruslar için Türkiye, en çok sevilen yurtdışı tatil yerleri arasında birinci sırada!

Rusya'nın Sesi'ne konuşan Rusya Turizm Ajansı'nın (Rosturizm) Uluslararası İşbirliği İdaresi Müdürü Valeriy Korovkin "Ruslar için Türkiye, en çok sevilen yurtdışı tatil yerleri arasında birinci sırada" dedi




Rus medyasına göre, Rusların genel olarak son yıllarda en çok seyahat eden halklarından biri olduğu belirtiliyor. BM Dünya Turizm Örgütü'nün listesinde Rusya'nın, yurtdışına çıkan kişi sayısına göre 5. sırada yer aldığı, 2012 yılında yaklaşık 40 milyon Rusya vatandaşının yurtdışına çıkarak en az 43 milyar dolar para harcadığı kaydediliyor. 


Bu arada, Rusya turistleri, vize açısından en erişilebilir ülkeleri tercih ettiği vurgulanırken bu bağlamda, vizesiz olarak bir ay bulunmaya izin veren Türkiye'nin "lider konumunda" bulunduğuna dikkat çekiliyor. 


Nitekim, Rusya'nın Sesi'ne konuşan Rusya Turizm Ajansı'nın (Rosturizm) Uluslararası İşbirliği İdaresi Müdürü Valeriy Korovkin, yurtdışına çıkan Rusların sayısı giderek arttığını belirtirken "Ruslar için Türkiye, en çok sevilen yurtdışı tatil yerleri arasında birinci sırada. Mısır ikinci. Hesaplarımıza göre Türkiye'yi 2013 yılında yaklaşık 3 milyon vatandaşımız ziyaret etti. Türkler ise sayının 4 milyona yaklaştığını iddia ediyor" dedi. 


Korovkin üçüncü sırada Yunanistan'ın bulunduğuna işaret ederken de "Bu çok ilginç, zira Yunanistan vize uygulayan bir ülke, ancak Yunanlar, turistlerimizi çekmek için elinden gelen her şey yaptı ve çok iyi performans sergiledi." 


Rusya'nın Sesi ise, "Uzmanlar, Rusya vatandaşlarının Türkiye ve Mısır'ın yanı sıra Schengen ülkelerine de daha sık gitmek istediğini kaydediyor. Anketler, Avrupa'ya vizesiz girişin yürürlüğe girmesi durumunda Rus turistlerin ilk sırada İtalya, Fransa, Almanya, İspanya ve Yunanistan'a akın edeceğini gösteriyor" dedi.


Dünya


Geri Dön