18 / 04 / 2024

Rüstem Eyüboğlu Eğitim Kurumları, İş GYO Kartal arsasını aldı!

Rüstem Eyüboğlu Eğitim Kurumları, İş GYO Kartal arsasını aldı!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Kartal'daki arsasını 4 milyon 500 bin TL+KDV bedelle Rüstem Eyüboğlu Eğitim Kurumları satın aldı...



İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Kartal 395 nolu parselin satışı hakkında açıklama yaptı.

İş GYO İstanbul Kartal'da yer alan 1.204,05 metrekare yüz ölçümlü Kartal arsasının 4 milyon 500 bin TL+KDV bedel üzerinden Rüstem Eyüboğlu Eğitim Kurumları A.Ş.'ye satılmasına karar verdi. Satış bedeli tapu devir tarihinde eş zamanlı olarak tahsil edilecek.

Dr. Rüstem Eyüboğlu tarafından kurulan Eyüboğlu Eğitim Kurumları, eğitim dünyasına 1970 yılında Arı Dershanesi olarak adım attı. 

Gayrimenkullerin konumu, ulaşımı ve çevre özellikleri
Arsalar, İstanbul İli, Kartal İlçesi, Karlıktepe Mahallesi sınırları içerisinde yer almakta olup 10050 ada 395 parsel Fıstıkağacı Sokak’a cepheli, 2274 ada 400 parsel ise Çamlık Sokak’a cephelidir. Konu taşınmazların bulunduğu bölgede daha önce sanayi fonksiyonlu yapılaşmalar mevcut olup zamanla sanayi desantralizasyonu sonucu konut, konut+ticaret fonksiyonlu yapılaşmalar yer almıştır. Taşınmazların çevresinde Manzara Adalar projesinin inşaatı, 100.yıl Ali Rıza Efendi Ortaokulu, Topçamlar Camii, Çayırbaşı Sokak Parkı, Kartal Yavuz Selim Devlet Hastanesi, Kartal İlçe Emniyet Müdürlüğü gibi referans yapılar ve donatılar bulunmaktadır. Sosyo-ekonomik olarak alt ve orta gelir grubu tarafından tercih edilen bölgede yapılaşma çok katlı ayrık nizam genellikle eski yapılar ve seyrek görülen yeni yapılardan oluşmaktadır.

Taşınmazların bulunduğu Karlıktepe Mahallesine ulaşım için; E-5 üzerinde Tuzla yönünde ilerlerken Kartal Kavşağı’na gelindiğinde sağa Güney Yanyolu’na girilerek Yakacık Caddesi’ne dönülür. Bu cadde üzerinde Manzara Adalar projesine gelmeden hemen önce sağa 2274 ada 400 parselin bulunduğu Çamlık Sokak’a varılır. Bu sokaktan Andaç Sokak’a oradan Taç Sokak’a ulaşılır. Değerleme konusu 10050 ada 395 parsel kuzeyde Taç Sokak’a ve batida Fıstıkağacı Sokak’a cephelidir. Taç Sokakta yol boyunca 5-6-7 katlı apartman tarzı ayrık nizam yapılar, Çamlık Sokakta bir cephesi Manzara Adalar Projesi ve diğer cephesi ayrık nizam konut fonksiyonlu apartman tarzı yapılar ile Zemin katı ticaret fonksiyonlu olan bir adet yapı ile birlikte bir cephesi Yakacık caddesine bakan Ticaret fonksiyonlu ayrık nizam yapı bulunmaktadır. Fıstıkağacı Sokak ise bir cephesi yer yer ayrık nizam konut fonksiyonlu apartmanlar ile eğitim ve dini tesis nitelikli iki adet yapı, diğer cephesi üzerinde inşaat mobilizasyonu yer alan arsalar ile boş arsalardan oluşmaktadır.

İş GYO'nun KAP açıklaması:
Yönetim Kurulumuzun 12.06.2018 tarihli toplantısında; İstanbul ili, Kartal ilçesinde bulunan, tapunun 395 no.lu parselinde kayıtlı, 1.204,05 m2 yüz ölçümlü Kartal arsasının 4.500.000 TL+KDV bedel üzerinden Rüstem Eyüboğlu Eğitim Kurumları A.Ş.'ye satılmasına ve satış bedelinin tapu devir tarihinde eş zamanlı olarak tahsil edilmesine karar verilmiştir. 


Rüstem Eyüboğlu Eğitim Kurumları, İş GYO Kartal arsasını aldı!

Rüstem Eyüboğlu Eğitim Kurumları, İş GYO Kartal arsasını aldı!

Rüstem Eyüboğlu Eğitim Kurumları, İş GYO Kartal arsasını aldı!

 

Dosya için tıklayın


Geri Dön