18 / 04 / 2024

Rüstem Paşa Camisi cuma namazıyla ibadete açıldı!

Rüstem Paşa Camisi cuma namazıyla ibadete açıldı!

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2016 yılında başlanan restorasyon çalışmaları tamamlanan Eminönü'ndeki Rüstem Paşa Camisi, cuma namazında cemaatle buluştu.



Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2016'da başlanan restorasyon çalışmaları tamamlanan Eminönü'ndeki Rüstem Paşa Camisi, kılınan cuma namazıyla birlikte ibadete açıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Fatih ilçesinin Eminönü semtindeki Rüstem Paşa Camisi, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 4 sene devam eden restorasyon çalışmasının ardından cemaatle buluştu.

Cuma namazına Fatih İlçe Müftüsü Hüseyin Baş ve Vakıflar İstanbul 1. Bölge Müdürü Hayrullah Çelebi başta olmak üzere Eminönü esnafı ve vatandaşlar da geldi.

- "Mimar Sinan'ın deniz kıyısına yaptığı üç camiden birisi Rüstem Paşa Camisi'dir"

Fatih İlçe Müftüsü Baş, yaptığı açıklamada, caminin 4 senedir restorasyonda olduğunu ve bugün itibarıyla ibadete açıldığını belirtti.

Rüstem Paşa Camisi'nin, Osmanlı döneminin en süslü camisi olarak ün kazandığını dile getiren Baş, şunları söyledi:

"Mimar Sinan'ın deniz kıyısına yaptığı üç camiden birisi Rüstem Paşa Camisi'dir. Diğer camiler ise Üsküdar'daki Mihrimah Sultan Camisi ile Şemsi Paşa Külliyesi içerisine yaptığı camidir. Mimar Sinan, bu camileri asırlar boyunca ayakta kalacak şekilde yapmıştır. Bu yapılar inşallah ileriki nesillere de aktarılacak."  

Rüstem Paşa Camisi'nin, mimari olarak çok güzel olduğunu belirten Baş, manevi güzelliğin de önemli olduğuna değinerek camide ilim meclislerinin, zikir halkalarının oluşturulmasını temenni etti.

Baş'ın konuşmasından sonra vaktin girmesiyle cemaat cuma namazını kıldı.

Cuma namazını kılan esnaf Ali Çakır, restorasyona girmeden önce de namazlarını burada kıldığını ve bugün açılacağını duyduktan sonra cuma namazı için camiye geldiğini belirtti.

Restorasyon çalışmasını beğenen ve caminin çok güzel olduğunu dile getiren Çakır, hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Aslan Yılmaz ise alışveriş için Eminönü'nde olduğunu ve caminin açık olmasından dolayı cuma namazını burada kıldığını söyledi. Restorasyon çalışmalarından haberdar olduğunu dile getiren Yılmaz, "Bize nasip oldu bugün burada namaz kılmak. Buraya emek verenlerin hepsinden Allah razı olsun." diye konuştu.


Geri Dön