20 / 04 / 2024

Saat verip duyurdu! Binlerce kişi bir mail ile işsiz kalacak! İşten kovulacakları saati bekliyorlar

Saat verip duyurdu! Binlerce kişi bir mail ile işsiz kalacak! İşten kovulacakları saati bekliyorlar

Twitter'ın yeni sahibi ünlü milyarder Elon Musk, çalışanlarına bir e postayla bugün işten çıkarılıp çıkarılmadıklarını öğreneceklerini söyledi hatta bunun için saat bile verdi. Milyarder iş insanı Elon Musk’ın bir hafta süren belirsizliğin ardından, yeni planlar arasında şirketin yarısını işten çıka



Sosyal medya platformu Twitter, bir e-mail ile cuma günü personelini işten çıkaracağını açıkladı. Çalışanlara e-posta yoluyla işten çıkarılıp çıkarılmadıkları, ofislerini geçici olarak kapatıp personel erişimini engelledikleri de bildirilecek.

ABD’li NBC News tarafından da alınan ve perşembe akşamı gönderilen e-postada Twitter, Cuma sabahından başlayarak çalışanları e-postayla bilgilendireceğini duyurdu.

ŞİRKETİN BAŞARISININ ÖNEMİNE VURGU YAPILDI

E-mailde, “Bunun Twitter’a değerli katkılarda bulunan birkaç kişiyi etkileyeceğini biliyoruz, ancak bu karar, şirketin başarısının devam etmesini sağlamak için ne yazık ki gerekli” ifadeleri kullanıldı.

KRİTİK SAAT BELLİ OLDU: 19:00

Sosyal medya şirketinden, personele gönderilen e-mailde, Cuma günü Türkiye saatiyle 19:00'a kadar çalışanların personel kesintileri konusunda uyarılacağı da açıklandı.

Saat verip duyurdu! Binlerce kişi bir mail ile işsiz kalacak! İşten kovulacakları saati bekliyorlar

ÇALIŞANLARIN YARISINI İŞTEN ÇIKARACAK

Şirketi satın aldıktan sonra yönetim kurulunu derhal feshederek yöneticileri de görevden alan ünlü milyarder Elon Musk'ın şirketin 7.500 çalışanın yarısını işten çıkarmayı planladığı dile getirilen iddialar arasında yer alıyordu.

ŞİRKETTEKİ KADRO TAMAMEN DEĞİŞEBİLİR

Şirket kulislerinden gelen bilgilere göre, Elon Musk'ın ekibi,hali hazırda çalışan mühendislerden son 30 ila 60 günde yazdıkları kodu yazdırmalarını isteyerek Twitter çalışanlarının üretkenliğini şimdiden değerlendirmeye çalıştı. Musk ayrıca Tesla mühendislerini de Twitter kodunu incelemeleri için çağırdı.

 


Geri Dön