26 / 04 / 2024

Şaban Topal: Yeni yasa kentsel dönüşümü sekteye uğratabilir!

Şaban Topal: Yeni yasa kentsel dönüşümü sekteye uğratabilir!

Türkiye İnşaat Müteahhitleri Federasyonu (TİMFED) Genel Sekreteri ve Konya Müteahhitler Birliği (KOMÜT) Başkanı Şaban Topal, yeni yasanın kentsel dönüşüm projelerini sekteye uğratabileceğini açıkladı.



Türkiye İnşaat Müteahhitleri Federasyonu (TİMFED) Genel Sekreteri ve Konya Müteahhitler Birliği (KOMÜT) Başkanı Şaban Topal, 30 Haziran'dan sonra dubleks binaların ve bina çıkma paylarının yasaklanacağını açıkladı. Topal, mevcut yönetmelik ertelenmediği veya düzeltilmediği takdirde bu alanlardan elde edilen mevcut kazanımların sıkıntıya gireceğini ve bunun da kentsel dönüşümü ciddi manada sekteye uğratacağını ifade etti.  İnşaat sezonun açıldığı sıralarda inşaat sektörünün istihdamdaki seferberlik çağrısına uyarak çalıştıklarını belirten Topal, "Yeni yönetmelik geçiş sürecini baltalayacak. Yeni imar yasasına 

karşı değiliz, söz konusu talepler yeni imar yasası içinde düzeltilerek uygulanabilir. Bu da mümkün olmaz ise bu tür geçişlerin yıl sonu itibariyle, sektörün durağan olduğu kış aylarında yapılması gerekiyor. Sektörün hızının kesilmemesi için bu konu yeniden düzenlenmeli, yetişmiyorsa da en azından son bir kez 2017 yılsonuna kadar uzatılmalı" şeklinde konuştu. 


Dünya 


Geri Dön