23 / 04 / 2024

Sadakataşı Derneği, Suriyeli çocukları sıcak yuvaya kavuşturuyor!

Sadakataşı Derneği, Suriyeli çocukları sıcak yuvaya kavuşturuyor!

Sadakataşı Derneği, Suriye'deki savaşta anne ve babasını kaybeden 12 yaşındaki Zeynep ve ailesi için briket ev inşa etti.  



Sadakataşı Derneği, Suriye'de Beşşar Esed rejiminin saldırılarında annesini kaybeden, babası da öldürüldükten sonra 3 kardeşine anne ve babalık yapan 12 yaşındaki Zeynep Aşık ve ailesini briket eve yerleştirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Sadakataşı Derneği Suriye çalışmaları görevlisi Hüseyin Kumru, AA muhabirine yaptığı açıklamada, haberi gördükten sonra Zeynep ve ailesi için harekete geçtiklerini söyledi.

Kumru, "Hijyenik olmayan koşullarda yaşayan Zeynep ve ailesini, İdlib’in Kelbit bölgesinde inşa ettiğimiz briket evlerden birine yerleştirdik." dedi.
Sadakataşı Derneğinin ailenin ev eşyaları, gıda, soba ve yakacak ihtiyaçlarını karşıladığını aktaran Kumru, Zeynep’in en büyük hayali olan okuma arzusunu da bölgede inşa edilen okulun açılışıyla gerçekleştireceklerini belirtti.

Sadakataşı Derneği, Suriyeli çocukları sıcak yuvaya kavuşturuyor!

Suriye’de rejim ve destekçilerinin saldırıları sonrası, nispeten güvenli bölge olarak gördükleri Türkiye sınırına Zeynep gibi yüz binlerce sivilin sığındığını ifade eden Kumru, "Sivillerin yaşamış olduğu barınma sorununun çözümü için, 19 farklı bölgede toplamda 3 bin 500 briket evden oluşan toplu konut projeleri sürdürülüyor. Bu evlerden 20 bin civarında sivil faydalanacak. Ayrıca insanların ihtiyaçları doğrultusunda cami, okul ve park da yapıyoruz." şeklinde konuştu.

Sadakataşı Derneği bizi briket eve taşıdı. Tüm ihtiyaçlarımızı temin etti" 

Zeynep Aşık, bir eve yerleştikleri için çok mutlu olduğunu söyledi. Daha önce çadırda yaşadıklarını, yardım alamadıklarını, kışın da su altında kaldıklarını dile getiren Aşık, "Sadakataşı Derneği bizi briket eve taşıdı. Tüm ihtiyaçlarımızı temin etti. Teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Burada okula da gideceğini belirten Aşık, Türkiye’den kendisine yardım ve mektup gönderenler olduğunu, yalnız olmadığını hissettiği için çok sevinçli olduğunu sözlerine ekledi.

Sadakataşı, İdlib'teki 250 briket evi savaş mağdurlarına teslim etti!


Geri Dön