26 / 04 / 2024

Sadullah Ergin: Hatay'da çılgın projenin ihalesini yaptık!

Sadullah Ergin: Hatay'da çılgın projenin ihalesini yaptık!

Adalet Bakanı Ergin, "Biz sadece Türkiye’nin yolunu, suyunu, barajını, havaalanını, hızlı trenlerini yapmadık. Bu ülkede 76 milyonu kardeş yapacak, gönülden gönüle yol inşa edecek adımlar da atıldı" dedi...



Adalet Bakanı Ergin, "Biz sadece Türkiye’nin yolunu, suyunu, barajını, havaalanını, hızlı trenlerini yapmadık. Bu ülkede 76 milyonu kardeş yapacak, gönülden gönüle yol inşa edecek adımlar da atıldı" dedi.

 

HATAY


Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Başbakan Vekili Beşir Atalay, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile geldiği Hatay AK Parti İl Başkanlığı önünde konuşma yaptı.


AK Parti çatısı altındaki yolculuğunun 12'nci yılına girdiğini kaydeden Ergin, bu sürenin 11 yılının iktidarda, hükümette geçtiğini belirtti.


AK Parti iktidarı döneminde Hatay’ın geçmişten kalan alacaklarını tahsil ettiğini ifade eden Ergin, şöyle konuştu:


"Hatay, Türkiye’nin en güneyinde, gözden ırak, gönülden ırak kalmıştı maalesef. Batımız Akdeniz, güneyimiz ve doğumuz Suriye ile çevrili ve Türkiye’nin en güneyinde bir vilayet. Havayolu, merkezi demiryolu, karayolu ulaşımı yok. Sulama projeleri yapılmamış. Köy yolları, içme suları ihmal edilmiş. Hatay maalesef 10 yıl önce iyi bir halde değildi. Bugün Hatay, 10 yıl öncesiyle mukayese edilemeyecek bir noktaya geldi hamdolsun. Biz sadece Türkiye’nin yolunu, suyunu, barajını, havaalanını, hızlı trenlerini yapmadık. Sadece Asya’yı Avrupa’yı deniz altından birbirine bağlamadık. Bu ülkede 76 milyonu kardeş yapacak, gönülden gönüle yol inşa edecek adımlar da atıldı. Bu ülkenin siyasetini özgürleştiren, demokrasisini güçlendiren adımlar da atıldı. Sayın başbakan yardımcımız bütün bu çalışmaların baş mimarıdır, huzurlarınızda kendilerine Hatay ve Türkiye adına teşekkür ediyorum. Tabi yaptığımız bütün bu çalışmalar, yollar, barajlar, köprüler, havaalanları ve demokratikleşme çalışmaları, partimizin kurucusu, hükümetlerimizin başbakanı, milletimizin gönlünde taht kurmuş büyük lider, Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde yapıldı. Bundan sonra inşallah, bu aziz milletin, bu büyük ülkenin ihtiyaç duyduğu adımları cesaretle beraber atacağız. Genelde Türkiyemizi, özelde de Hatayımızı en yukarılara taşıyacağız Allah’ın izniyle." 


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım 


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise bugün Hatay'da bayram olduğunu, kabine arkadaşı Sadullah Ergin'in doğduğu, büyüdüğü, havasını soluduğu, suyunu içtiği bu toprak Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğunu belirtti.


Kilometrelerce laf yapıp, bir arpa boyu yol yapamayanlardan olmadıklarının altını çizen Yıldırım, şöyle devam etti:


"Kilometrelerce yollar yaptık ve bir arpa boyu laf yaptık. Türkiye'yi doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine bölünmüş yollarla donattık. Yolları böldük hayatları, milleti birleştirdik. Bugün Türkiye'nin 74 vilayeti birbiriyle bölünmüş yolla bağlı. Ama Hatay'ın bir farklılığı var. Hatay tabi ki farklı olacak. Hatay'ın farklılığı tarihinden geliyor. Hatay'ın devlet geleneği, farklı özelliği var. İşte bu farkı da Sadullah Ergin bakanımızın gayretleriyle ortaya koyduk. Hatay 15 ilçesinin 13 ile bölünmüş yolla bağlıdır. İşte Hatay'ın farkı budur. Size bir müjde daha veriyorum, kalan iki ilçesinin de bölünmüş yolla, Hatay'a bağlanması için birinin ihalesinin yaptık, birinin de çalışmalarına başladık, hayırlı uğurlu olsun."


Bakan Yıldırım, Amanosları aşacak, Hatay'ı denizle buluşturacak, Gaziantep'i ve Kilis'i de Hatay'a yaklaştıracak "çılgın projenin" de proje ihalesini yaptıklarını, daha sonra ilk kazmayı vuracaklarını sözlerine ekledi.


AA


Geri Dön