18 / 04 / 2024

Saf GYO 2014 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı!

Saf GYO 2014 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., 2014 yılı Olağan Genel Kurul Toplantı Sonucunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirilen toplantı tutanağı...




"Şirketimizin 03.09.2015 tarihinde saat 10:00'da Sinpaş Plaza Dikilitaş Mahallesi Yenidoğan Sokak No: 36 Beşiktaş/İstanbul adresinde yapılan 2014 yılına ait olağan Genel Kurul toplantısında aşağıdaki kararlar alınmıştır: 


Gündemin 1.Maddesi Uyarınca; Toplantı başkanlığı oyçokluğu ile oluşturulmuştur.


Gündemin 2.Maddesi Uyarınca; Yönetim Kurulunca hazırlanan 2014 yılına ait yıllık Faaliyet Raporunun toplantıda yeniden okunmamasına oybirliği ile karar verildi.


Gündemin 3.Maddesi Uyarınca; Şirket denetçisi DRT Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş. adına Hasan Kılıç söz alarak 2014 yılına ait Bağımsız Denetim Raporunu okudu.


Gündemin 4.Maddesi Uyarınca; 2014 yılına ait Finansal Tabloların özeti okundu, 2014 yılına ait Finansal Tabloların kabulü ve tasdikine oybirliği ile karar verildi.


Gündemin 5.Maddesi Uyarınca; Şirketin 2014 yılı faaliyetlerinden dolayı Yönetim Kurulu Üyelerinin ayrı ayrı ibrası edilmesine pay sahiplerinin oyçokluğu ile karar verildi.


Gündemin 6.Maddesi Uyarınca; Yönetim Kurulu'nun 2014 yılına ait Kar Dağıtım teklifine ilişkin kararının aynen kabulüne oybirliği ile karar verildi.


Gündemin 7.Maddesi Uyarınca; Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Ziya Sözen'in 2014 yılı içerisinde istifası nedeni ile boşalan üyeliğe Türk Ticaret Kanunu'nun 363. maddesi uyarınca Hüseyin Avni Metinkale'nin selefinin süresini tamamlamak üzere Yönetim Kurulu'na atanmasına oybirliği ile karar verildi.


Gündemin 8.Maddesi Uyarınca; Şirket Yönetim Kurulu üye sayısının, 2'si Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olmak üzere toplam 12 üye olarak belirlenmesine ve seçilecek tüm Yönetim Kurulu Üyelerinin 3 yıl süre ile görev yapmalarına oybirliği ile karar verildi. Yönetim Kurulu Üyeleri ve Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeleri oyçokluğu ile seçildi. Yönetim Kurulu Üyelerinin her birine ödenecek ücretin aylık net 5.000 TL olarak belirlenmesine oybirliği ile karar verildi.


Gündemin 9.Maddesi Uyarınca; Bağımsız Denetçi olarak DRT Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Anonim Şirketi'nin seçilmesine oybirliği ile karar verildi.


Gündemin 10.Maddesi Uyarınca; Yönetim kontrolünü elinde bulunduran pay sahiplerinin, Yönetim Kurulu Üyelerinin, idari sorumluluğu bulunan yöneticilerin ve bunların eş ve ikinci dereceye kadar kan ve sıhri yakınlarının; Şirket veya bağlı ortaklıkları ile çıkar çatışmasına neden olabilecek önemli nitelikte işlem yapmış olmaları ve/veya şirketin veya bağlı ortaklıkların işletme konusuna giren ticari iş türünden bir işlemi kendi veya başkası hesabına yapmış olmaları veya aynı tür ticari işlerle uğraşan bir başka şirkete sorumluluğu sınırsız ortak sıfatıyla girmiş olması halinde, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Kurumsal Yönetim Tebliği uyarınca pay sahiplerine bu işlemlere ilişkin bilgi verildi.


Gündemin 11.Maddesi Uyarınca; Türk Ticaret Kanunu'nun 395. ve 396. madde hükümlerinde belirtilen izin ve yetkilerin Yönetim Kurulu Üyelerine verilmesine oyçokluğu ile karar verildi.


Gündemin 12.Maddesi Uyarınca; Sermaye Piyasası Mevzuatı gereğince Şirketimiz tarafından 2014 yılında yapılan bağış ve yardımlar hakkında pay sahiplerine bilgi verildi ve 2015 yılında yapılacak bağışlar için üst sınırın 5.500.000,-TL olarak belirlenmesine oybirliği ile karar verildi.


Gündemin 13.Maddesi Uyarınca; Sermaye Piyasası Kurulu'nun Kurumsal Yönetim İlkeleri ve diğer ilgili düzenlemeleri kapsamında Şirket'in yaygın ve süreklilik arz eden ilişkili taraf işlemleri hakkında Genel Kurul'a bilgi verildi.


Gündemin 14.Maddesi Uyarınca; Kurumsal Yönetim Tebliği'nin 12. maddesi uyarınca 2014 yılında Şirketimiz tarafından üçüncü kişiler lehine verilen teminat, rehin, ipotek ve kefaletler ile elde edilen gelir veya menfaatlere ilişkin olarak Genel Kurul'a bilgi verildi.


Gündemin 15.maddesinde Toplantı dilekler ve kapanış ile sonlandırıldı."





Geri Dön