19 / 04 / 2024

Sağlık turizminin yurtdışı tanıtımı yapılıyor!

Sağlık turizminin yurtdışı tanıtımı yapılıyor!

Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi-THTDC ve Dünya Sağlık Turizmi Konseyi GHTDC Başkanı Emin Çakmak ve Akdeniz Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Dr.Ferhat Kayan Arnavutluk'un Tiran şehrinde sağlık turizmi tanıtımı yaptı...




Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi-THTDC, Türkiye'nin sağlık turizmini tanıtmak için Adriyatik ülkelerinde çalışmalara başladı. İlk etapta Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi-THTDC ve Dünya Sağlık Turizmi Konseyi GHTDC Başkanı Emin Çakmak ve Akdeniz Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Dr.Ferhat Kayan ile Arnavutluk'un Tiran şehrinde ülke yönetimine, turizmcilere, doktorlara ve sağlık kuruluşlarına tanıtım yapıldı. 


THTDC Başkanı Emin Çakmak, Nisan ayı içerisinde Arnavutluk'tan değişik dallardaki 40 doktoru Antalya ve Afyon'da ağırlayarak bölgeden sağlık turizmini hareketlendirmeyi plânladıklarını belirterek "Antalya'yı tedavi amaçlı müdahaleler, Afyon'u ise termal turizm potansiyelini tanıtacağız. Arnavutluk'tan gelecek alım heyetine Ekonomi Bakanlığı'nın teşvikleri kapsamında yerinde tanıtım yapacağız" dedi. 


Türkiye Sağlık Turizm Konseyi-THTDC, 14-15 Mart tarihleri arasında Arnavutluk'in başkenti Tiran'ı Konsey Kurucu başkanı Emin Çakmak ve Konseyin Akdeniz Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Dr.Ferhat Kayan ile birlikte ziyaret ederek uzun zamandır çalışmalarını yaptıkları Adriyatik Bölge Netvvork Ofisi'nin açılışını gerçekleştirdiler ve bu vesile ile bölge faaliyet gösteren Devlet ve Üniversite hastanelerinin Dekan ve Başhekimlerinden oluşan davedilere Türkiye sağlık Turizmi hakkında konsey Başkanı Emin Çakmak sunum yaptılar. 

Arnavut vatandaşlarının yoğun olarak tatillerini Antalya da geçiriyor olmaları nedeni ile sonum sonunda Antalya Sağlık Turizmi de tanıtıldı ve Baka desteği ile Antalya İl sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanan Antalya tanıtım filmi de misafirlere izlettirildi, Sunum sorası hep birlikte Akşam yemeği yenerek toplantı sonlandınldı. 


THTDC Başkanı Emin Çakmak Adriyatik ülkelerinde yapılan çalışmaları şöyle özetledi: "Uzun zamandır alt yapı çalışmalarını yaptığımız Adriyatik Bölgesi Netvvork ofisimiz faaliyete başladı, bölge ofisimiz Arnavuduk'un yanı sıra Makedonya, Kosova ve Karadağ ve Bosna-Hersek bölgesinde de faaliyetlerini gerçekleştirecek, yeni 4 netvvork ofisimizle birlikte toplam 72 ofise ulaştık. 


Dünya Sağlık Turizmi KonseyiGHTC Başkam olarak üyemiz bulunan Hırvatistan, Sırbistan merkezli çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye'nin sağlık turizmini tanıtmak ve ülkemize döviz kazandırıcı faaliyetleri artırmak için hedefimiz 144 ülkede netvvork ofislerimizi 2016 yılı sonuna kadar hayata geçirmektir." Emin Çakmak, 2014 yılında Türkiye'nin sağlık turizmini tanıtmak için Romanya, Dubai'de etkinlikler yaptıklarını, dünyada 5 önemli turizm ve sağlık turizmi fuarında büyük çaplı Türkiye katılımı ile yer aldıklarım ve etkinlik saeyının yılda 350 noktaya ulaştığını belirterek faaliyederi şöyle anlattı:"Gelecek üç ay içerisinde fa-' aliyetlerimize MITT MoskovaUITT Kiev ve ATTİF Bakü Turizm Fuarları, 7 Körfez ülkesinde sağlık turizm vvorkshopları, ATM Turizm Fuarı, Londra Anti Aging ve Almati Sağlık turizm Fuarları ile Türkiye sağlık turizm tam tim faaliyetlerimize devam edeceğiz."



Hürses


Geri Dön