24 / 04 / 2024

Sağlıklı ve uzun ömürlü konutlara ihtiyacımız var!

Sağlıklı ve uzun ömürlü konutlara ihtiyacımız var!

Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya yaptığı açıklamada, "Her an yeni bir deprem gerçeği ile karşı karşıya olan ülkemizde güvenli, sağlıklı ve uzun ömürlü konutlara ihtiyacımız var" dedi.



Satışı devam eden Elite Concept projesiyle ilgili bilgi veren Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya sektörle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Nimetullah Kaya yaptığı açıklamada, "Her an yeni bir deprem gerçeği ile karşı karşıya olan ülkemizde güvenli, sağlıklı ve uzun ömürlü konutlara ihtiyacımız var" dedi. İşte Nimetullah Kaya'nın o açıklamaları...

1 .Firmanızın hikayesini kısaca anlatır mısınız?
Şua İnşaat olarak inşaat sektöründe 1992 yılından bu yana faaliyet gösteriyoruz. Geleceğe yön veren yapılar oluşturma hedefiyle çıktığımız bu yolda, hayatın ve yatırımın merkezinde yükselen projelerimizle elit bir yaşam konseptinin yanı sıra yüksek kazanç vadediyoruz. Gelecek nesillere sürdürülebilir yapılar bırakma misyonuyla kent mimarisine estetik ve yaşama değer katan projeler üreten markamız; köklü geçmişi, güçlü finansal yapısı, yüksek kalite anlayışı, yenilikçi mimari tarzı ve doğaya dost yaklaşımı ile bugüne kadar binlerce konut ve ticari üniteye imza attı. İleri inşaat teknolojisi ile hayata geçirdiğimiz projelerimizde tercih ettiğimiz dünyaca ünlü markaların yanı sıra mobilya, dolap, kapı, granit ve pencere sistemleri gibi pek çok detayı Şua Şirketler Grubu çatısı altında faaliyet gösteren Elite Design bünyesinde Sancaktepe’de konumlanan üretim tesisimizde özel olarak tasarlayıp üretiyoruz. 

2. Tamamlanan ve satışı devam eden projeleriniz hakkında bilgi verir misiniz?
Altınoluk Aquapark, Atakent Konutları, Ataşehir Konakları, Öz Mimari Konutları, Merve Konakları, Sporting İş Merkezi, İMES İş Merkezi, Şua İş Merkezi gibi çok sayıda projenin ardından 2000’li yıllardan bu yana “Elite” yaşam alanları konseptiyle imza attığımız Elite Life, Elite Rezidans, Elite City, Elite Side, Elite Park Plaza ve Elite Concept projeleriyle bulunduğumuz bölgelerin sembolü olmayı başardık. 

3. Satışı devam eden Elite Concept projeniz hakkında bilgi verir misiniz? 
“Yaşamın merkezinde, İstanbul’un ortasında” yepyeni ve elit bir konsept söylemi ile hayata geçirdiğimiz projemiz Elite Concept’te tüm daireleri sahiplerine teslim ettik ve yaşam yüzde 80 oranında başladı. Projemiz, Anadolu yakasının önemli merkezlerinden biri haline gelen ve İstanbul’un en yüksek prim vadeden lokasyonu Kadıköy Fikirtepe’de konumlanıyor. 24 katlı 3 bloktan oluşan bir rezidans projesi olan Elite Concept, 1+1’den 4+1’e kadar çeşitli büyüklük ve özellikte 785 konut, 26 ticari ünite ve sosyal yaşam alanlarından oluşuyor. Yüzde 75’ini sosyal donatı ve peyzaj alanlarına ayırdığımız Elite Concept’in sosyal tesisleri içinde; kapalı havuz, sauna, buhar odası, fitness center, cafe, süs havuzları, koşu ve yürüyüş parkurları, çarşı otoparkı ve kapalı otopark yer alıyor. Blok zeminlerinde yer alan çarşı caddedeki mağazaları ise giyimden gıdaya, eczaneden markete, banka şubelerinden ATM’lere kadar tüm önemli ihtiyaçlara yanıt verecek şekilde tasarladık. 

Sağlıklı ve uzun ömürlü konutlara ihtiyacımız var!

4. Elite Concept’i diğerlerinden farklı kılan en belirgin yanı nedir?
Bir yanda adalar, deniz ve tarihi yarımadanın göz alıcı siluetini diğer yanda Çamlıca’yı gören İstanbul’un dört bir yanına hakim manzarasıyla dikkat çeken Elite Concept, yüzde 90 cam panoramik cephe mimarisi ile bu manzarayı kesintisiz olarak izleyebilmeye olanak sağlıyor. Ayrıca projemizde, modern zamanların Babil Kulesi olarak adlandırılan Dubai’deki Burj Al Khalifa ve dünyanın en yüksek kulesi olmaya hazırlanan Cidde’deki Jeddah Tower gibi prestijli projelerde kullanılan Amerikan menşeli Guardian markasının reflekte camlarını tercih ettik. Güneşe karşı yüksek performanslı koruma sağlayan bu özel camlar, daire içlerinde ısı ve morötesi ışık artışına neden olabilecek güneş enerjisini en aza indirirken, her türlü uygulama için görünür ışık iletimini ise maksimum noktaya çıkarıyor. İstanbul’daki yüksek katlı projelerde eşine az rastlanır şekilde dairelerin etrafını çepeçevre saran balkonları ile de farklılaşan Elite Concept, bu sayede sakinlerine hava alma ve gelen güneş ışığını kırarak manzarayı kusursuz bir şekilde izleme fırsatı sağlıyor. 

Akıllı telefon ya da tabletlerle internet bağlantısı üzerinden kontrolü sağlanabilen akıllı ev konsepti ile hayatı kolaylaştıran Elite Concept’i, doğaya dost, sürdürülebilir bir yaklaşımla planladık. Örneğin projedeki tüm peyzaj alanlarının sulaması ve klozet rezervuarlarında kullanılacak su ihtiyacı gri su arıtma sistemi ile gerçekleştiriliyor. Bu sistem suyu, banyo, mutfak ve lavabolarda kullanılan suların ve yağmur sularının arıtılmasıyla elde ediyor. Ayrıca ortak alanların aydınlatma ve sıcak su ihtiyacı için de güneş panelleri sayesinde güneş enerjisinden yararlanılıyor. Bu uygulamalar sayesinde elde edilecek tasarrufla, işletme maliyetlerini minimuma düşürmeyi ve aidatları azaltmayı hedefledik.

5. Bu projeden konut sahibi olmak isteyenlere sunduğunuz en önemli avantaj nedir? 
Şua İnşaat olarak konut alımını kolaylaştırmak adına cazip kampanyalar geliştirerek sektörün, genel ekonominin, istihdamın ve tüketicilerin yararına olacak her türlü adımı atıyoruz. Son olarak ise pandemi sonrası normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte ülke ekonomisine ve gayrimenkul sektörüne destek vermek amacıyla kamu bankaları öncülüğünde başlatılan konut kredisi kampanyasına biz de destek veriyoruz. Kampanya kapsamında; 0,64’lük cazip faiz oranı, 12 aya kadar ödemesiz ve 15 yıla varan uzun vade fırsatının yanı sıra yüzde 10’dan başlayan düşük peşinat oranı sunuyoruz.

6. Kentsel dönüşüm projeleri hakkındaki düşünceleriniz neler? 
Her an yeni bir deprem gerçeği ile karşı karşıya olan ülkemizde güvenli, sağlıklı ve uzun ömürlü konutlara ihtiyacımız var. Yaşanabilecek büyük depremlere karşı acil olarak riskli binaların yeniden inşa edilmesi gerekiyor. Riskli binaların yenilenmesi sürecinde ise kentsel dönüşüm kritik önem taşıyor. Kentsel dönüşümün planlı bir şekilde hayata geçirilmesi durumunda depreme karşı dayanıklı ve kaliteli yapılar inşa edilebilir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklanan 8 maddelik “Kentsel Dönüşüm Eylem Planı’’ ile 6,7 milyon konut içinde acil ve öncelikli statüsünde olan 1,5 milyon konutun 5 yıl içerisinde dönüştürülmesi planlanıyor. Bu çerçevede 100 bini İstanbul’da olmak üzere her yıl 300 bin konutun dönüşümü sağlanacak. Kentsel Dönüşüm Eylem Planı sayesinde her şehrin kendine özgü bir dönüşüm yasası olacak ve taşkın alanında olan yapılar risk altında bulunmayan yeni yerleşim alanlarına taşınacak. Tarihi bölgelerde bulunan sağlıksız yapıların tamamı yenilecek ve şehir merkezinde kalan eski sanayi alanlarının dönüşümü gerçekleştirilecek. Ayrıca alt yapı hizmetlerinin sağlanması amacıyla finansman desteği de verilecek. Çarpık yapılaşmanın ve mülkiyet problemlerinin yaşandığı alanların dönüşümü içinse modern şehircilik anlayışına uygun imar planları oluşturulacak. İmar barışı sayesinde ise mevcut yapı alanlarında artış olmadan her yıl 50 bin konut güçlendirilecek.

 

Elite Concept'te yüzde 10 peşinat ve 0.64 faiz oranı fırsatı!


Geri Dön