29 / 03 / 2024

Şahinbey Belediyesi'nden Çağdaş Mahallesi’ne cami!

Şahinbey Belediyesi'nden Çağdaş Mahallesi’ne cami!

Şahinbey İlçesi’ne sosyal belediyecilik anlamında birçok önemli hizmet yapan Şahinbey Belediyesi, Çağdaş Mahallesi’nde yaptırdığı taziye evi ve mahalle cemaatinin ibadetini yerine getire bileceği cami birkaç ay içerisinde tamamlanacak.




Şahinbey Belediyesi’nin, Çağdaş Mahallesi’nde yaptırdığı taziye evi ve cami tamamlanma aşamasına geldi.

Türkiye’nin en büyük ilçelerinden olan Şahinbey İlçesi’ne sosyal belediyecilik anlamında birçok önemli hizmet yapan Şahinbey Belediyesi, Çağdaş Mahallesi’nde yaptırdığı taziye evi ve mahalle cemaatinin ibadetini yerine getire bileceği cami birkaç ay içerisinde tamamlanacak. Bodrum, zemin kat ve üzerine ise cami yaptırılan tesis toplam 630 m2 üzerine inşa ediliyor.


“Mahalle Camisi Yapıyoruz”

Yapılan taziye evi ve cami inşaatını yerinde denetleyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, mahallelinin talebi üzerine böyle bir çalışma yaptıklarını belirterek,

“Çağdaş mahallemiz uzun süredir bizden hem taziye evi hem de cami istiyordu. Bizde belirlediğimiz uygun bir alanda, alt tarafı bay ve bayan taziye evi üst tarafı ise mahalle camisi olmak üzere çalışmamızı yapıyoruz. Şuanda da inşaatımız devam ediyor. İnşallah birkaç ay içerisinde hem taziye evimizi hem de camimizi buradaki parkımızı da yenileyerek, halkımızın hizmetine sunmuş olacağız. Buradaki camimizi kubbe şeklinde düşünmedik çünkü daha çok mescitten büyük, camiden biraz küçük vakit namazlarının kılınacağı daha butik camilere yöneldik. Birkaç semtte daha bu tarzda çalışmalarımız var. Ecdadımızın yaptırdığı camilere baktığımızda yürüme mesafesinde herkesin gidip gele bileceği şekilde ve mesafede olmasına dikkat edilmiş. Bunun içinde çok büyük camilere gerek yok. Mahalle aralarında olan camilerin daha küçük olmasında fayda görüyoruz” dedi.



Şahinbey Belediyesi



Geri Dön