29 / 03 / 2024

Şahinbey Bilim ve Sanat Merkezi'nin temeli atıldı!

Şahinbey Bilim ve Sanat Merkezi'nin temeli atıldı!

Gaziantep merkez Şahinbey Belediyesince üstün zekalı çocuklar için bilim ve sanat merkezi temeli atıldı. Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Akkent Mahallesindeki temel atma törenine katıldı.



Gaziantep merkez Şahinbey Belediyesince üstün zekalı çocuklar için bilim ve sanat merkezi temeli atıldı.


Akkent Mahallesindeki temel atma törenine katılan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Bilim Sanat Merkezi'nin Gaziantep'te üstün zekalılar için yapılacak ilk merkez olduğunu söyledi.


AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan da AK Parti hükümetlerinden önce bütçede en büyük payı savunma sanayisinin aldığını, AK Parti hükümetlerinden sonra en büyük payı ise eğitimin aldığına dikkat çekti.


Bir ülkenin kalkınmasında eğitimin önemini anlatan Erdoğan, "Eğitimsiz bir kalkınmanın getirdiği sıkıntıları dünya üzerinde görüyoruz. Özellikle son beş yıldır coğrafyamızda baktığımızda eğitimde, ekonomide geride kalmış yerlerin savaş alanına döndüğüne şahit oluyoruz" dedi.


Şahinbey Belediyesi Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise Gaziantep'te üstün zekalı öğrencilerin eski bir okulda eğitim gördüğünü ve bu merkezin yapılmasıyla öğrencilerin daha rahat bir şekilde eğitimlerini sürdürebileceğini söyledi. Törene milli eğitim müdürü Mustafa Yanmaz, AK Parti İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci de katıldı.


Habertürk


Geri Dön